Hovedpine

Hovedpine er en almindelig lidelse, der hver dag påvirker millioner af mennesker verden over. Det kan være en invaliderende tilstand, der påvirker ens livskvalitet betydeligt.
Der findes mange forskellige typder hovedpine, og de forskellige typer har også forskellige årsager.
Nogle hovedpinetyper kan man desværre ikke gøre så meget ved, men ved andre kan man både lindre og forebygge anfald af hovedpine med fysioterapi.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige type hovedpine. Spændingshovedpine skyldes ofte muskelspændinger i især nakke og skuldre, og kan udløses af stress, uhensigtsmæssig eller ingen træning, eller uheldige biomekaniske forhold omkring skuldre og nakke. Smerterne føles som et bånd rundt om panden og resten af hovedet.
Langt de fleste mennesker har i en stor del af deres vågne timer en lille øget spænding i muskulaturen i skuldre og nakke. Det skyldes, at de muskler der sidder der er meget ivrige efter at spænde op, og de er ofte igang uden at det egentlig er helt nødvendigt. Denne tendens er kun blevet tydeligere efter at vi arbejder meget med computere og sidder meget med vores telefoner.

Muskelgrupperne i nakke og skuldre hæfter allesammen i hovedbunden i den stor bindevævshinde der ligger der. Hvis de er irriterede, trækker de ekstra i hinden, og så kan man få symptomer på spændingshovedpine.

Heldigvis kan man gøre ganske meget mod spændingshovedpine. En fysioterapeut kan hjælpe dig med hvilke øvelser eller hvilken træning der er bedst for lige præcis dig, og så kan den manuelle behandling ofte gøre en stor forskel på smerteniveauet.

Vi ser ofte spændingshovedpine på klinikken, og har stor erfaring med at mindske ubehag og smerter med behandling med hænderne. Da spændingshovedpine både kan skyldes spændinger i musklerne i ansigt, kæbe og nakke/skulder, vil din fysioterapeut kunne behandle i alle disse områder for at komme din hovedpine til livs.

Andre typer hovedpine

Stresshovedpine
Et af symptomerne på stress er for mange hovedpine. Denne type hovedpine kaldes stresshovedpine, og kan være svær at behandle da årsagen til hovedpinen netop er, at ens nervesystem er for presset.

På klinikken har vi to behandlere, der på hver sin måde arbejder med stress. Lasse kombinerer kognitiv terapi og fysioterapi, og du kan læse om hans koncept Kognitiv fysioterapi her. Emma arbejder med nerveystem, stress og vejrtrækning, og du kan læse mere om hende her.

Migræne
En af de hyppigste typer hovedpine er migræne. Migræne er en mere kompleks type hovedpine, der ofte er forbundet med intense, pulserende smerter, kvalme og lysfølsomhed Er der tale om en “ægte” migræne kan man ikke gøre så meget andet end medicin og hvile eller hvad der ellers virker. Dog vil man ofte se, at man får spændinger i nakke og skuldre når man har smerter fra migrænen, og dét kan ligesom spændingshovedpine afhjælpes med fysioterapi.

Cervikogen hovedpine
Denne type hovedpine skyldes problemer i nakken, såsom skader på cervikale hvirvler eller muskelspændinger. Disse kan udløse smerter, der stråler ud i hovedet, ofte kun på den ene side og lokaliseret omkring øje og tinding. Cervikogen hovedpine er ikke det samme som spændingshovedpine, selvom de to begge kommer fra problemer med spændinger i nakke og skuldre.

Ud over hovedpine kan cervikogene problemer også give svimmelhed, tinnitus, kvalme og andre symptomer.

Graviditetshovedpine
Et af de generende symptomer under graviditet er hovedpine. Det er meget almindeligt at opleve hovedpine under graviditeten, især i starten hvor hormonerne kan give hovedpine. Ud over dette vil hovedpinen ofte være en variant af spændingshovedpine, som forværres af gravidteten. Som med spændingshovedpine kan fysioterapi hjælpe på graviditetshovedpine

Book nu

Hovedpine er en kompleks lidelse med forskellige årsager og typer. Mens nogle typer kræver medicinsk behandling, kan fysioterapi være en effektiv tilgang til at lindre og forebygge andre typer, der er relateret til muskuloskeletale problemer. En dygtig fysioterapeut kan foretage en grundig vurdering, udvikle en skræddersyet behandlingsplan og give værdifuld vejledning om forebyggelse, så hovedpine ikke længere skal dominere din hverdag.

Hos KompletFysio har vi mange års erfaring med diagnosticering af hovedpine og behandling af denne. book en tid idag for undersøgelse

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.