Hovedpine

Hovedpine er en almindelig lidelse, der hver dag påvirker millioner af mennesker verden over. Det kan være en invaliderende tilstand, der påvirker ens livskvalitet betydeligt.
Der findes mange forskellige typder hovedpine, og de forskellige typer har også forskellige årsager.
Nogle hovedpinetyper kan man desværre ikke gøre så meget ved, men ved andre kan man både lindre og forebygge anfald af hovedpine med fysioterapi.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige type hovedpine. Spændingshovedpine skyldes ofte muskelspændinger i især nakke og skuldre, og kan udløses af stress, uhensigtsmæssig eller ingen træning, eller uheldige biomekaniske forhold omkring skuldre og nakke. Smerterne føles som et bånd rundt om panden og resten af hovedet.
Langt de fleste mennesker har i en stor del af deres vågne timer en lille øget spænding i muskulaturen i skuldre og nakke. Det skyldes, at de muskler der sidder der er meget ivrige efter at spænde op, og de er ofte igang uden at det egentlig er helt nødvendigt. Denne tendens er kun blevet tydeligere efter at vi arbejder meget med computere og sidder meget med vores telefoner.

Muskelgrupperne i nakke og skuldre hæfter allesammen i hovedbunden i den stor bindevævshinde der ligger der. Hvis de er irriterede, trækker de ekstra i hinden, og så kan man få symptomer på spændingshovedpine.

Heldigvis kan man gøre ganske meget mod spændingshovedpine. En fysioterapeut kan hjælpe dig med hvilke øvelser eller hvilken træning der er bedst for lige præcis dig, og så kan den manuelle behandling ofte gøre en stor forskel på smerteniveauet.

Vi ser ofte spændingshovedpine på klinikken, og har stor erfaring med at mindske ubehag og smerter med behandling med hænderne. Da spændingshovedpine både kan skyldes spændinger i musklerne i ansigt, kæbe og nakke/skulder, vil din fysioterapeut kunne behandle i alle disse områder for at komme din hovedpine til livs.

Andre typer hovedpine

Stresshovedpine
Et af symptomerne på stress er for mange hovedpine. Denne type hovedpine kaldes stresshovedpine, og kan være svær at behandle da årsagen til hovedpinen netop er, at ens nervesystem er for presset.

På klinikken har vi to behandlere, der på hver sin måde arbejder med stress. Lasse kombinerer kognitiv terapi og fysioterapi, og du kan læse om hans koncept Kognitiv fysioterapi her. Emma arbejder med nerveystem, stress og vejrtrækning, og du kan læse mere om hende her.

Migræne
En af de hyppigste typer hovedpine er migræne. Migræne er en mere kompleks type hovedpine, der ofte er forbundet med intense, pulserende smerter, kvalme og lysfølsomhed Er der tale om en “ægte” migræne kan man ikke gøre så meget andet end medicin og hvile eller hvad der ellers virker. Dog vil man ofte se, at man får spændinger i nakke og skuldre når man har smerter fra migrænen, og dét kan ligesom spændingshovedpine afhjælpes med fysioterapi.

Cervikogen hovedpine
Denne type hovedpine skyldes problemer i nakken, såsom skader på cervikale hvirvler eller muskelspændinger. Disse kan udløse smerter, der stråler ud i hovedet, ofte kun på den ene side og lokaliseret omkring øje og tinding. Cervikogen hovedpine er ikke det samme som spændingshovedpine, selvom de to begge kommer fra problemer med spændinger i nakke og skuldre.

Ud over hovedpine kan cervikogene problemer også give svimmelhed, tinnitus, kvalme og andre symptomer.

Graviditetshovedpine
Et af de generende symptomer under graviditet er hovedpine. Det er meget almindeligt at opleve hovedpine under graviditeten, især i starten hvor hormonerne kan give hovedpine. Ud over dette vil hovedpinen ofte være en variant af spændingshovedpine, som forværres af gravidteten. Som med spændingshovedpine kan fysioterapi hjælpe på graviditetshovedpine

Book nu

Hovedpine er en kompleks lidelse med forskellige årsager og typer. Mens nogle typer kræver medicinsk behandling, kan fysioterapi være en effektiv tilgang til at lindre og forebygge andre typer, der er relateret til muskuloskeletale problemer. En dygtig fysioterapeut kan foretage en grundig vurdering, udvikle en skræddersyet behandlingsplan og give værdifuld vejledning om forebyggelse, så hovedpine ikke længere skal dominere din hverdag.

Hos KompletFysio har vi mange års erfaring med diagnosticering af hovedpine og behandling af denne. book en tid idag for undersøgelse

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.