Om henvisninger, forsikringer og tilskud fra sygesikringen

Det kan være svært at forstå, hvorfor priserne på fysioterapi kan variere så meget. Og hvad er det der med ydernumre og tilskud fra sygesikringen?
Her kan du blive klogere.

Udfordringer med ydernumre i fysioterapi

I 1980’erne blev der oprettet et såkaldt ydernummer til hver fysioterapeut i Danmark. Hvis man som kunde kom til en fysioterapeut med en henvisning, så fik man tilskud fra den offentlige sygesikring til hver behandling.

Siden da er der kommet mange – rigtig mange – flere fysioterapeuter til, fordi behovet for behandling er steget og steget. Men der er ikke blevet oprettet flere ydernumre.

Der er derfor langt færre ydernumre end der er fysioterapeuter, og rigtig mange af ydernumrene er også blevet opkøbt af større kæder, sådan at de er samlet på store klinikker. Sidst et ydernummer var sat til salg, var i 2014, og da kostede det 2 millioner – vel at mærke til én fysioterapeut.

Vi er derfor mange fysioterapeuter, som ikke kan komme i nærheden af at få fat på et ydernummer, uanset at vi rigtig gerne ville kunne tilbyde jer som kunder at få tilskuddet.

Vi kan ikke komme udenom, at vores behandlingspriser er lidt højere end på ydernummerklinikkerne, men til gengæld har vi en række andre fordele når vi arbejder.

Sygesikringen stiller nemlig krav om, at der skal opkræves ekstra ydelser for fx tape, akupunktur og laser – og det kan løbe op i mange hundrede kr pr behandling oven i behandlingsprisen. Derfor ser vi tit, at et forløb hos os faktisk ender med at blive billigere, fordi alt er inkluderet i prisen hos os.

Forsikringer

Hvis du er heldig at have en sundhedsforsikring, så kan du højst sandsynligt få dækket hele eller noget af behandlingen hos os gennem dem

Det er forskelligt, hvor meget af behandlingsprisen de forskellige forsikringsselskaber dækker.

  • Nogle forsikringer skriver, at de dækker hele beløbet. Det er ret ligetil.
  • Nogle forsikringer dækker hele beløbet “op til et vist beløb”. Her skal du så selv betale det resterende.
  • Og andre forsikringer igen dækker det du selv ville have betalt hos en ydernummerklinik.

Nedenfor kan du slå dit forsikringsselskab op og se den pris du selv skal betale. Prisen vil dog være lidt afhængig af, hvor lange behandlinger du har brug for. Varigheden af behandlingerne er noget du og din fysioterapeut sammen fastlægger ud fra dit behov og dine ønsker.

Vær opmærksom på, at dit forsikringsselskab måske kan dække det fulde honorar, hvis det kan berettiges at klinikken har et speciale eller en særligt relevant behandler, som er svært at finde andre steder.

Er du fortsat i tvivl om hvor meget din forsikring dækker, så send en mail til kontakt@kompletfysio.dk

Fremragende
På basis af 101 anmeldelser
Allan Hansen
25. Juni, 2024
Adam hos KompletFysio er en utrolig dygtig fysioterapeut. Fra første besøg følte jeg mig godt taget imod og i gode hænder. Adam lytter til sine patienter og tilpasser behandlingen efter ens behov. Hans behandlinger har hjulpet mig meget, og de øvelser, han har anbefalet, har gjort en stor forskel i min hverdag. Jeg kan varmt anbefale Adam.
Ole Bjørn Andersen
18. Juni, 2024
Jeg har fået og får behandling af Nicklas. Det er en meget kompetent behandling, som har nedsat antallet af dage med spændingshovedpine. Jeg kan kun anbefale KompletFysio.
Claus Rasmussen
9. Juni, 2024
Blev opereret for en overrevet akillessene i oktober 23. Var til to konsultationer i slutningen af januar 24, og derefter på et "ankelhold" en gang om ugen frem til slutningen af april 24. Fik rigtig god vejledning og træning, samt gode råd til hjemmetræning. Kunne i slutningen af april gå 15 km uden problemer. Behandlingen var meget kompetent og der var en behagelig stemning.
Luis Grau
14. Maj, 2024
After becoming a father, the back gets surely compromised… I had a Great massage and service by Andreas, will definitely visit again.
Sebastian Billstrøm
13. Maj, 2024
Jeg har været hos Nicklas i snart et års tid og han har hjulpet mig igennem mange skader. Han kan virkelig anbefales og han er klart den bedste fys jeg har haft, by far.
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. :)
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.