Om henvisninger, forsikringer og tilskud fra sygesikringen

Det kan være svært at forstå, hvorfor priserne på fysioterapi kan variere så meget. Og hvad er det der med ydernumre og tilskud fra sygesikringen?
Her kan du blive klogere.

Udfordringer med ydernumre i fysioterapi

I 1980’erne blev der oprettet et såkaldt ydernummer til hver fysioterapeut i Danmark. Hvis man som kunde kom til en fysioterapeut med en henvisning, så fik man tilskud fra den offentlige sygesikring til hver behandling.

Siden da er der kommet mange – rigtig mange – flere fysioterapeuter til, fordi behovet for behandling er steget og steget. Men der er ikke blevet oprettet flere ydernumre.

Der er derfor langt færre ydernumre end der er fysioterapeuter, og rigtig mange af ydernumrene er også blevet opkøbt af større kæder, sådan at de er samlet på store klinikker. Sidst et ydernummer var sat til salg, var i 2014, og da kostede det 2 millioner – vel at mærke til én fysioterapeut.

Vi er derfor mange fysioterapeuter, som ikke kan komme i nærheden af at få fat på et ydernummer, uanset at vi rigtig gerne ville kunne tilbyde jer som kunder at få tilskuddet.

Vi kan ikke komme udenom, at vores behandlingspriser er lidt højere end på ydernummerklinikkerne, men til gengæld har vi en række andre fordele når vi arbejder.

Sygesikringen stiller nemlig krav om, at der skal opkræves ekstra ydelser for fx tape, akupunktur og laser – og det kan løbe op i mange hundrede kr pr behandling oven i behandlingsprisen. Derfor ser vi tit, at et forløb hos os faktisk ender med at blive billigere, fordi alt er inkluderet i prisen hos os.

Forsikringer

Hvis du er heldig at have en sundhedsforsikring, så kan du højst sandsynligt få dækket hele eller noget af behandlingen hos os gennem dem

Det er forskelligt, hvor meget af behandlingsprisen de forskellige forsikringsselskaber dækker.

  • Nogle forsikringer skriver, at de dækker hele beløbet. Det er ret ligetil.
  • Nogle forsikringer dækker hele beløbet “op til et vist beløb”. Her skal du så selv betale det resterende.
  • Og andre forsikringer igen dækker det du selv ville have betalt hos en ydernummerklinik.

Nedenfor kan du slå dit forsikringsselskab op og se den pris du selv skal betale. Prisen vil dog være lidt afhængig af, hvor lange behandlinger du har brug for. Varigheden af behandlingerne er noget du og din fysioterapeut sammen fastlægger ud fra dit behov og dine ønsker.

Vær opmærksom på, at dit forsikringsselskab måske kan dække det fulde honorar, hvis det kan berettiges at klinikken har et speciale eller en særligt relevant behandler, som er svært at finde andre steder.

Er du fortsat i tvivl om hvor meget din forsikring dækker, så send en mail til kontakt@kompletfysio.dk

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.
Afet Zilbeari (Dobroshti)
27. Februar, 2024
Godt service
Torbjørn Rosvoll
23. Februar, 2024
Dyktige folk!
nicoo E
21. Januar, 2024
Jeg kan varmt anbefale Adam Thagesen han er virkelig en sød og rar person, meget forstående og lyttende, og bedst af alt så kan han virkelig sit kram. 10 stjerner herfra
Audrux B
9. November, 2023
Jeg har gået til fysiopilates hos Pia i over et år. Det er hver gang en god oplevelse, som giver mere overskud til min hverdag. Jeg er næsten kommer helt af med mine smerter i lænd, så jeg vil helt klart anbefale denne blide form for træning hos Pia.
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.