Om henvisninger, forsikringer og tilskud fra sygesikringen

Det kan være svært at forstå, hvorfor priserne på fysioterapi kan variere så meget. Og hvad er det der med ydernumre og tilskud fra sygesikringen?
Her kan du blive klogere.

Udfordringer med ydernumre i fysioterapi

I 1980’erne blev der oprettet et såkaldt ydernummer til hver fysioterapeut i Danmark. Hvis man som kunde kom til en fysioterapeut med en henvisning, så fik man tilskud fra den offentlige sygesikring til hver behandling.

Siden da er der kommet mange – rigtig mange – flere fysioterapeuter til, fordi behovet for behandling er steget og steget. Men der er ikke blevet oprettet flere ydernumre.

Der er derfor langt færre ydernumre end der er fysioterapeuter, og rigtig mange af ydernumrene er også blevet opkøbt af større kæder, sådan at de er samlet på store klinikker. Sidst et ydernummer var sat til salg, var i 2014, og da kostede det 2 millioner – vel at mærke til én fysioterapeut.

Vi er derfor mange fysioterapeuter, som ikke kan komme i nærheden af at få fat på et ydernummer, uanset at vi rigtig gerne ville kunne tilbyde jer som kunder at få tilskuddet.

Vi kan ikke komme udenom, at vores behandlingspriser er lidt højere end på ydernummerklinikkerne, men til gengæld har vi en række andre fordele når vi arbejder.

Sygesikringen stiller nemlig krav om, at der skal opkræves ekstra ydelser for fx tape, akupunktur og laser – og det kan løbe op i mange hundrede kr pr behandling oven i behandlingsprisen. Derfor ser vi tit, at et forløb hos os faktisk ender med at blive billigere, fordi alt er inkluderet i prisen hos os.

Forsikringer

Hvis du er heldig at have en sundhedsforsikring, så kan du højst sandsynligt få dækket hele eller noget af behandlingen hos os gennem dem.

Et spørgsmål vi ofte får er, hvor meget det koster at gå hos os når man har en forsikring. Det kan faktisk være ret svært for vores sekretær at svare på, fordi det både er meget forskelligt fra forsikring til forsikring, og fordi at de enkelte forsikringer både kan have flere modeller af bevillinger, og at de kan finde på at ændre det jævnligt.

Det bedste svar på spørgsmålet om prisen er, at læse det brev du har fået med bevilling grundigt:

  • Nogle forsikringer skriver, at de dækker hele beløbet. Det er ret ligetil.
  • Nogle forsikringer dækker hele beløbet “op til et vist beløb”. Her skal du så selv betale det resterende.
  • Og andre forsikringer igen dækker det du selv ville have betalt hos en ydernummerklinik. Tilskuddet fra sygesikringen reguleres hvert år, men er lige nu på 193,77 kr første gang, og 123,11 kr de øvrige gange. Det betyder, at du på en ydernummerklinik selv skulle have betalt 299,29 kr første gang, og 190,30 kr de andre gange. Hvis en forsikring dækker det du selv ville have betalt på en ydernummerklinik, betyder det at de dækker der 299,29 kr første gang, og 190,30 kr de øvrige gange. Bemærk også, at denne pris på ydernummerklinikker typisk vil dække 30 min, hvor de hos os dækker en hel time.
    Har du en sundhedsforsikring betyder det, at du skal betale 350,71 kr for en førstekonsultation hos os. Dernæst vil det koste 119,7 kr hvis det er 30-minutters konsultationer.

Vi forstår godt hvis det ikke er helt nemt at gennemskue, og du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. Vi skal gøre vores bedste for at svare på dine spørgsmål, selvom det kan være svært at svare helt nøjagtigt før din behandler ser dit bevillingsbrev.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.