Delte mavemuskler

Rectus diastase betyder delte mavemuskler, delt rectus abdonimis. Nogle kvinder oplever Rectus diastase efter fødslen. For de fleste trækker musklerne sig sammen igen, men for andre kan det være et problem.

Hvordan behandles rectus diastase?

Hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre, træne / ikke træne, så kan vi godt forstå dig, fordi man kan læse sig tør på internettet af holdninger og råd. Desværre findes der endnu ikke en entydig kur på at få lukket mavemusklerne. Dog tyder meget på, at en kombination af korrigeret holdning, afspændt ryg og fokuseret træning uden tunge vægte, er vejen frem.

Sagt med andre ord, øvelser er et supplement til at hjælpe med at lukke mavemusklerne, men kan ikke stå alene. Belastning af kroppen skal justeres, fx som at undgå tunge barnevognsløft op og ned ad trapper. Holdningskorrektion er lige så vigtigt, for at kroppens evne til at skabe bedre balancere af muskelarbejde fra flere muskler øges. Stræk/mobilitet af lændens kraftige fascie der bidrager til træk på mavemusklerne skal reduceret. Kernen til god mobilitet, styrke og holdning er at kunne udføre øvelser korrekt.

Det kan tage op til 2 år inden dine mavemuskler har trukket sig helt sammen. At træne sin krop ud af rectus diastase er også at træne sin tålmodighed. Træk vejret når du træner. Styrk din bækkenbund.

Bækkensmerter

Bækkensmerter under graviditeten generer mange gravide i en periode eller igennem hele graviditeten. For nogle kan smerterne være så invaliderende at de bliver del – eller fuldtidssygemeldt og har svært ved at fuldføre almindelig små dagligdags opgaver.

Bækkenet belastes under hele graviditeten pga. vægtøgning og ændret kropsholdning i takt med at maven vokser. Derudover sker der under graviditeten en ”blødgøring” af alle led og ledbånd pga. hormonelle påvirkninger. Dette er en proces der sker igennem hele graviditeten, så bækkenet kan blive større og mere eftergivelig under fødslen.

Spændte lårmuskler, baldemuskler og lyskemuskler kan medføre til bækkensmerter da øget spænding kan føre til nedsat bevægelighed i leddene.

Typisk er smerterne placeret tværs over lænden, eller mest i den ene side grundet låst bækken.
Ved bækkensmerter har man ofte kun ondt i et led.

Væske i kroppen og graviditet

Væske i kroppen er en meget almindelig graviditetsgene for de fleste kvinder. Væske i kroppen er oftest værst om sommeren eller i slutningen af graviditeten. Nogle vil opleve genen tidligere.

Væske i kroppen skyldes stigende hormonniveauer og øget væskeudtrængning gennem væggen i blodårerne.

En øget mængde af hormonet progesteron giver ineffektive veneklapper og reducerer tilbagestrømningen af blod til hjertet og kan give væske i kroppen. Væske i kroppen er oftest værst i underben, fødder og tæer, og i hænder og fingrene.

Væskeophobning tidligt i graviditeten er en god ide at få tjekket hos egen læge. Væske i koppen kan også være et tegn på svangerskabsforgiftning, men derudover vil du også have symptomer som hovedpine, synsforstyrrelser, kvalme og mavesmerter. Flere vil derudover have forhøjet blodtyrk og protein i urinen.

Graviditetshovedpine

Mange kvinder vil igennem deres graviditet opleve spændingshovedpine. Faktorer som stress, ømme og spændte nakke muskler og væskemangel, væske i kroppen, manglende søvn kan være årsag til hovedpine. Derudover kan den pludselig stigning af hormoner i starten af graviditeten udløse hovedpine. Svangerskabsforgiftning kan også være en udløsende faktor for hovedpine idet hurtig vægtstigning og hævelser og vand i kroppen kan påvirke den indre balance i kroppen.

Flere kvinder oplever færre migræneanfald i løbet af deres graviditet. Det antages at mere stabile hormonniveauer er årsag til dette.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.