Kampsportsfysioterapi

Specialiseret kampsportfysioterapi centralt på Frederiksberg.

Fysioterapi til kampsportsudøvere på Frederiksberg

Kampsport er i en rivende udvikling og der er flere og flere der ønsker at prøve kræfter med fx BJJ (braziliansk jiu jitsu), judo, brydning, boksning, muay thai eller MMA (mixed martial arts).

Selvom kampsport generelt bliver mere og mere populært, kan det være svært at finde en fysioterapeut der har viden og/eller personlig erfaring indenfor disse sportsgrene. Og står man med en skade eller begrænsning i sporten, kan det kan være en udfordrende opgave at forklare, hvordan en kimura lægger pres på skulderen, eller hvad det kræver at lave en uchi-mata. Hos KompletFysio er Andreas vores sportsfysioterapeut med speciale inden for kampsport. Andreas har både personlig og professionel erfaring med kampsport, og brænder for sporten og for at få dig godt videre.

For de fleste der kommer med en sportsskade ønsker hurtigst muligt at vende tilbage til at kunne dyrke deres sport. Nogle skader kræver længere pause fra sporten imens man ved andre fortsat kan træne. Den rigtige vejledning og træning er afgørende for den fortsat gode præstation, i en sportsgren der stiller så mange krav til både fysisk og mental parathed.

Et typisk kampsportsfysioterapeutisk forløb

Når det drejer sig om sportsfysioterapi er hovedformålet at ruste udøveren til at kunne vende tilbage til sporten på en tryg og forsvarlig måde så der undgås nye skader eller re-skader. Vejledning i hvornår du kan vende tilbage til din sport vil typisk blive dannet ud fra det evt skadede vævs helingstid samt objektive og subjektive test.

I mange situationer vil det være muligt at påbegynde en form for sportsspecifik træning inden man kan vende tilbage til træning på fuld kraft. Det kan være, at man under genoptræningen deltager i dele af træningen, træner med nedsat intensitet, træner uden kontakt til modstander osv. Der vil typisk være en overgangsfase, hvor din fysioterapeut kan vejlede dig i hvor meget du kan deltage og hvordan du bedst træner.

De hyppigste skader man ser hos kampsportsudøvere er knæskader, skulder, nakke og albuer. Det kommer dog an på, hvilken sportsgren man taler om, og især om der er fx hovedspark og slag involveret.

En stor undersøgelse inden for MMA viser fx, at de mest almindelige skadesregioner i selve træningen er knæskader, som dækker 37% af skaderne. Skulderskader 18%, men også håndled og hånd er repræsenteret ved 14,8%. Skader pådraget i kampsituationer er typisk skader på ansigt og hovede, brækkede håndled og hænder eller knæskader.

Få hjælp nu, med kort ventetid

På vores specialiserede fysioterapiklinik på Frederiksberg står Andreas klar til at hjælpe dig, og du kan ofte få en tid i løbet af et par dage.

Andreas dyrker selv brasiliansk jiu-jitsu og er generelt meget involveret i dansk kampsport. Læs om Andreas her

Specialiserede behandlere:

Andreas

Book tid via telefon eller online booking

Hvis du dyrker kampsport og har brug for vejledning til genoptræning efter en skade eller generelt sammensætning af fysisk træningsprogram så book en tid til en indledende samtale og undersøgelse her.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.