Severs hæl

Smerter i hælen, også kaldet Severs syndrom er en vækstrelateret sportsskade, hyppigst forekommende hos børn og unge mellem 9-14 år.

Severs Hæl

Ved smerter i hælen, er det er først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvorfor der er smerter i hælen. Særligt i overgangen melle 14-16 år, kan der både være tale om irritation i slimsækken, inflammation i vækstzonen i hælknoglen og overbelastning af achillesenen. Hvis smerterne siden under hælen fremad mod tæerne, kan der også være tale om låst midtfod eller overbelastet svangsene.

Severs hæl er en inflamatorisk tilstand ved vækstzonen på hælknoglen calcaneus. Tilstanden skyldes stres på knoglen og udløses oftes i forbindelse med overaktivitet og gentagne mikrotraumer. Det kan være øget træningsdosering eller hop og landing på hårdt underalg, eller generelt træning på hårdere underlag. Smerter i hælens vækszone medfører smerter, der især opstår ved sportsaktiviteter. Direkte tryk mod området er smertefuldt.

Forløb uden behandling

Smertene vil oftest svinde gradvis, og brænde ud efter 6-18 måneder, i takt med at knoglens vækstzone udvokser færdig.

Behandling

Flere med Severs syndrom, smerter i hælen, oplever vi god effekt med behandling af K-laser i kombination med øvelser.

Vigtigste keypoint er ikke ro, men aflastning / træningsdosering! Når vi får et overblik over din hverdag og træning, hjælper vi dig med at dosere sin træning.

For at aflaste hælknogle har flere spillere og sportsudøvere glæde af en gel-hælcup der ligges i skoen for at stødabsorberer. En formthotics-sål med øget støtte kan også aflaste hælen.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.