Achillessene ruptur

Kompletfysio er specialister i genoptræning efter achillesseneruptur.

Overrivnings af achillesene / Achillesseneruptur

En akillessene kan overrives delvist eller helt. Overrivning opstår oftest i forbindelse med fysisk aktivitet i en hold-igen-bevægelse (eccentrisk kontraktion). Denne type skade er særlig hyppig indenfor håndbold, badminton og squash. Er man i dårlig fysisk form og overbelaster hælen, eller ændrer man pludseligt træningsform, er risikoen større. I en del tilfælde kan skaden skyldes forudgående gener med betændelse i akillessenen.

Total overrivning af achillessene kan behandles både uden og med operation. Begge dele kræver længere genoptræning efterfølgende.

Ved en delvis overrivning af dele af senens fiberstruktur. Defekten i senen erstattes af væske og celler, mens senen heler. Der bør holdes pause mens senen heler. Pauselængden afhænger af skadens størrelse og placering.

Symptomer

Oftes høres eller mærkes et smæld, som at blive sparket lige ind på bagsiden af underbenet. Det er sædvanligvis umuligt at gå på tæer ved total overrivning.

Behandling / træning

Inden du kommer til os er du enten blevet opereret og/eller gået med walker. Så snart din læge giver grønt lys for at bevæge anklen er det vigtigt at du stimulerer musklen så meget som muligt. Det fx med strøm eller lette elastikøvelser. Din bevægelighed i anklen skal øges uden at forlænge en typisk forlænget achillessene. I dit genoptræningsforløb, tager vi højde for hvad du skal tilbage til.

På grund af den lange immobiliseringsperiode kan det være svært at træne lægmusklen, hvorfor vi supplere din træning med strøm (compex), hvor du opnår den øget muskelømhed og dermed styrke.

Forløb

Dette kan de fleste forvente ved genoptræning:

  • Klar til jogging efter 12-16 uger
  • Klar til ikke-kontaktsport efter 16-20 uger
  • Klar til kontaktsport efter 20-24 uger

Behandlere: Linea
Ankelhold hver tirsdag morgen 7-8
Klinik: Sindshvilevej 15, 2000 Frederiksberg

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.