Sprunget Achillessene

Kompletfysio er specialister i genoptræning efter achillesseneruptur.

Overrivnings af achillesene / Achillesseneruptur

En akillessene kan overrives delvist eller helt. Overrivning opstår oftest i forbindelse med fysisk aktivitet i en hold-igen-bevægelse (eccentrisk kontraktion). Denne type skade er særlig hyppig indenfor håndbold, badminton og squash. Er man i dårlig fysisk form og overbelaster hælen, eller ændrer man pludseligt træningsform, er risikoen større. I en del tilfælde kan skaden skyldes forudgående gener med betændelse i akillessenen.

Total overrivning af achillessene kan behandles både uden og med operation. Begge dele kræver længere genoptræning efterfølgende.

Ved en delvis overrivning af dele af senens fiberstruktur. Defekten i senen erstattes af væske og celler, mens senen heler. Der bør holdes pause mens senen heler. Pauselængden afhænger af skadens størrelse og placering.

Symptomer

Oftes høres eller mærkes et smæld, som at blive sparket lige ind på bagsiden af underbenet. Det er sædvanligvis umuligt at gå på tæer ved total overrivning.

Behandling / træning

Inden du kommer til os er du enten blevet opereret og/eller gået med walker. Så snart din læge giver grønt lys for at bevæge anklen er det vigtigt at du stimulerer musklen så meget som muligt. Det fx med strøm eller lette elastikøvelser. Din bevægelighed i anklen skal øges uden at forlænge en typisk forlænget achillessene. I dit genoptræningsforløb, tager vi højde for hvad du skal tilbage til.

På grund af den lange immobiliseringsperiode kan det være svært at træne lægmusklen, hvorfor vi supplere din træning med strøm (compex), hvor du opnår den øget muskelømhed og dermed styrke.

Forløb

Dette kan de fleste forvente ved genoptræning:

  • Klar til jogging efter 12-16 uger
  • Klar til ikke-kontaktsport efter 16-20 uger
  • Klar til kontaktsport efter 20-24 uger

Behandlere: Linea

Ankelhold: hver tirsdag morgen 7-8

Klinik: Sindshvilevej 15, 2000 Frederiksberg

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.