Sportsfysioterapi

Hos vores sportsfysioterapeuter handler det ikke blot om at behandle symptomerne, men også at finde og behandle årsagen til smerterne, så du er bedre sikret i fremtiden i din sport.

Sportsfysioterapi – hjælp til skader eller bedre performance

En sportsskade kan betyde enten lang tids udelukkelse, eller at man ikke kan dyrke den sport man elsker. Sætter man ikke hurtigt ind, risikerer man, at forløbet bliver længere og mere smertefuldt end det havde behøvet at være, og man kan endda opnå et dårligere slutresultat. Derfor er det vigtigt hurtigt at få kvalificeret hjælp til at vurdere og behandle skaden. Det vil næsten altid være nødvendigt med træning for at vende tilbage til sporten, og også her er det vigtigt med hjælp, så man kan gå frem på den rette måde og undgå tilbagefald.

Ud over hjælp til sportsskader kan du hos vores sportsfysioterapeuter desuden få vejledning, hvis du ønsker at forbedre din sportspræstation. Det kunne f.eks. være, at du har en drøm om at nå en anden startgruppe i løb. Her kan vores sportsfysioterapeuter ud fra en individuel vurdering udarbejde en plan for, hvordan du kan arbejde hen mod dit mål.

Er du i tvivl om, hvorvidt vi kan hjælpe lige præcis dig med din skade eller mål? Så kontakt vores dygtige sportsfysioterapeuter.

Få den rette terapeutisk hjælp i dag

Inden for sportsfysioterapi taler man typisk om 2 underkategorier af sportsskader – overload og over-use. Overload-skader er skader, hvor en belastning har oversteget vævets kapacitet, sådan at der er sket skade på vævet. Det kunne f.eks. være en korsbåndsskade, hvor korsbåndet er revet over. Overuse-skader derimod om, at vævet er blevet udsat for en belastning som var for stor over længere tid, og her er der ofte ikke vævsskade, men derimod kraftig irritation.

Hos os bliver du undersøgt og vurderet grundig ved første konsultation af specialiserede sportsfysioterapeuter, så vi kan diagnosticere dig præcist og med det samme iværksætte den relevante behandling. Vi skræddersyr altid vores behandling efter præcis dig, din krop og din sport, og vi har sportsfysioterapeuter der er specialiseret inden for en bred vifte af skadestyper.

Knæskader

Der findes mange forskellige typer af knæskader. Mest almindeligt er dog korsbåndsskader, meniskskader og smerter fra knæet.

Knæsmerter kan skyldes enten en overload-problematik, men det viser sig også ofte at skyldes overuse af muskler og sener omkring knæet. Muskler har brug for tid til at vokse sig større og stærkere, og hvis man går lidt hurtigt frem eller ændrer for mange parametre i sin træning samtidig, så kan man få en overuseskade. Ind imellem stammer smerterne i knæet i en problematik et helt andet sted, f.eks. i hoften eller i anklen. Derfor er det vigtigt med en grundig udredning og et fokus på hele kroppen, så man kommer til bunds i den bagvedliggende årsag til smerter.

Læs mere om knæskadestyper her.

Løbeskader

Løbeskader er noget vi hyppigt ser inden for sportsfysioterapi, faktisk er det sådan at ca 50% af alle løbere rammes af skade på et eller andet tidspunkt i deres liv. Når man sammenholder det med, at rigtig mange danskere løber, er det ikke så sært at løbeskader er en omfattende udfordring, og at vi ofte ser løbere på klinikken. Særlig stor er risikoen hvis du er nybegynder, så her er det særlig vigtigt at lytte til kroppen, reagere hurtigt på smerte og få en vurdering hos en sportsfysioterapeut.

I sportsfysioterapi ses forskellige typer løbeskader, f.eks. skinnebensbetændelse, problemer med achillessenen eller hælspore – eller akutte skader som forstuvninger, fibersprængninger eller faldskader. Og det er også muligt at få smerter andre steder i kroppen pga. løb, dette ses ofte i lysken, balden eller ryggen.

Læs mere om løbeskader her.

Sportsmassage

Hvis du ikke føler at der er behov for udredning eller en grundigere vurdering og plan, så tilbyder vi også sportsmassage. Sportsmassage er relevant for dig der ønsker en hurtigere restitution, eller at komme i dybden med spændinger. Sportsmassage adskiller sig fra andre massagetyper ved at gå dybere i vævet, og fokusere på specifikke sportsrelaterede muskelgrupper. 

Fordele ved sportsmassage

Ved sportsmassage tages der godt fat i problemet, og de mekaniske bevægelser af vævet medfører en række gavnlige fysiologiske forandringer, som kan ses på både smerteniveau og restitutionstid. Massagens mekaniske påvirkning af vævet medfører en række fysiologiske forandringer, som er gavnlige både hvis man kæmper med en skade eller hvis man ønsker hurtigere restitution.
Når man masserer er en af de største gevinster netop en øget blodforsyning til det masserede område, som sørger for at der kommer en større mængde næringsstoffer frem til skaden.

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Tilskud

Du kan spare op til 133 kr.- ved første behandling og 88 kr.- på de efterfølgende behandlinger*.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.