Sportsfysioterapi

Hos vores sportsfysioterapeuter handler det ikke blot om at behandle symptomerne, men også at finde og behandle årsagen til smerterne, så du er bedre sikret i fremtiden i din sport.

Sportsfysioterapi – hjælp til skader eller bedre performance

En sportsskade kan betyde enten lang tids udelukkelse, eller at man ikke kan dyrke den sport man elsker. Sætter man ikke hurtigt ind, risikerer man, at forløbet bliver længere og mere smertefuldt end det havde behøvet at være, og man kan endda opnå et dårligere slutresultat. Derfor er det vigtigt hurtigt at få kvalificeret hjælp til at vurdere og behandle skaden. Det vil næsten altid være nødvendigt med træning for at vende tilbage til sporten, og også her er det vigtigt med hjælp, så man kan gå frem på den rette måde og undgå tilbagefald.

Ud over hjælp til sportsskader kan du hos vores sportsfysioterapeuter desuden få vejledning, hvis du ønsker at forbedre din sportspræstation. Det kunne f.eks. være, at du har en drøm om at nå en anden startgruppe i løb. Her kan vores sportsfysioterapeuter ud fra en individuel vurdering udarbejde en plan for, hvordan du kan arbejde hen mod dit mål.

Er du i tvivl om, hvorvidt vi kan hjælpe lige præcis dig med din skade eller mål? Så kontakt vores dygtige sportsfysioterapeuter.

Få den rette terapeutisk hjælp i dag

Inden for sportsfysioterapi taler man typisk om 2 underkategorier af sportsskader – overload og over-use. Overload-skader er skader, hvor en belastning har oversteget vævets kapacitet, sådan at der er sket skade på vævet. Det kunne f.eks. være en korsbåndsskade, hvor korsbåndet er revet over. Overuse-skader derimod om, at vævet er blevet udsat for en belastning som var for stor over længere tid, og her er der ofte ikke vævsskade, men derimod kraftig irritation.

Hos os bliver du undersøgt og vurderet grundig ved første konsultation af specialiserede sportsfysioterapeuter, så vi kan diagnosticere dig præcist og med det samme iværksætte den relevante behandling. Vi skræddersyr altid vores behandling efter præcis dig, din krop og din sport, og vi har sportsfysioterapeuter der er specialiseret inden for en bred vifte af skadestyper.

Knæskader

Der findes mange forskellige typer af knæskader. Mest almindeligt er dog korsbåndsskader, meniskskader og smerter fra knæet.

Knæsmerter kan skyldes enten en overload-problematik, men det viser sig også ofte at skyldes overuse af muskler og sener omkring knæet. Muskler har brug for tid til at vokse sig større og stærkere, og hvis man går lidt hurtigt frem eller ændrer for mange parametre i sin træning samtidig, så kan man få en overuseskade. Ind imellem stammer smerterne i knæet i en problematik et helt andet sted, f.eks. i hoften eller i anklen. Derfor er det vigtigt med en grundig udredning og et fokus på hele kroppen, så man kommer til bunds i den bagvedliggende årsag til smerter.

Læs mere om knæskadestyper her.

Løbeskader

Løbeskader er noget vi hyppigt ser inden for sportsfysioterapi, faktisk er det sådan at ca 50% af alle løbere rammes af skade på et eller andet tidspunkt i deres liv. Når man sammenholder det med, at rigtig mange danskere løber, er det ikke så sært at løbeskader er en omfattende udfordring, og at vi ofte ser løbere på klinikken. Særlig stor er risikoen hvis du er nybegynder, så her er det særlig vigtigt at lytte til kroppen, reagere hurtigt på smerte og få en vurdering hos en sportsfysioterapeut.

I sportsfysioterapi ses forskellige typer løbeskader, f.eks. skinnebensbetændelse, problemer med achillessenen eller hælspore – eller akutte skader som forstuvninger, fibersprængninger eller faldskader. Og det er også muligt at få smerter andre steder i kroppen pga. løb, dette ses ofte i lysken, balden eller ryggen.

Læs mere om løbeskader her.

Sportsmassage

Hvis du ikke føler at der er behov for udredning eller en grundigere vurdering og plan, så tilbyder vi også sportsmassage. Sportsmassage er relevant for dig der ønsker en hurtigere restitution, eller at komme i dybden med spændinger.

Sportsmassage adskiller sig fra andre massagetyper ved at gå dybere i vævet, og fokusere på specifikke sportsrelaterede muskelgrupper.

Fordele ved sportsmassage

Ved sportsmassage tages der godt fat i problemet, og de mekaniske bevægelser af vævet medfører en række gavnlige fysiologiske forandringer, som kan ses på både smerteniveau og restitutionstid. Massagens mekaniske påvirkning af vævet medfører en række fysiologiske forandringer, som er gavnlige både hvis man kæmper med en skade eller hvis man ønsker hurtigere restitution.

Når man masserer er en af de største gevinster netop en øget blodforsyning til det masserede område, som sørger for at der kommer en større mængde næringsstoffer frem til skaden.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.
sygeforsikring-danmark-logo

Tilskud

Du kan spare op til 133 kr.- ved første behandling og 88 kr.- på de efterfølgende behandlinger*.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.