Individuel træning og genoptræning

Der kan være flere grunde til, at et individuelt træningsforløb er den bedste løsning for dig. Der kan være brug for større fleksibilitet, mere tryghed eller opmærksomhed, eller måske er du bare ikke til holdtræning.

Individuel træning og genoptræning

Der kan være flere grunde til, at et individuelt træningsforløb er den bedste løsning for dig. Der kan være brug for større fleksibilitet, mere tryghed eller opmærksomhed, eller måske er du bare ikke til holdtræning.

Genoptræningsforløb

Har du været så uheldig at løbe ind i en skade, så vil genoptræning typisk stå på to-do-listen.

Hvornår man kan begynde genoptræning efter skaden varierer og kommer an på både graden af skaden og hvor du er ramt. Men ved langt de fleste skader kan man gøre en del for at kunne komme hurtigt videre senere, også hvis man er i gips eller slynge. Det er derfor en rigtig god idé at kontakte en fysioterapeut og få lagt en plan for genoptræningen helt tidligt i forløbet, så du ikke mister tid. Dette er især vigtigt, hvis du ikke har fået anden instruks i begyndende genoptræning fra fx hospital eller læge.

Genoptræning vil typisk forløbe i forskellige faser

Fase 1: kan ofte begynde hurtigt efter skaden. Her handler det om at holde resten af kroppen stærk, og samtidig sikre så godt blodomløb som muligt i den skadede kropsdel. Blodomløbet sikrer nemlig næringsstoffer som er vigtige for god og hurtig opheling. I denne fase kan okklusionstræning være særlig relevant, fordi det kan være med til at bibeholde styrke på et relativt højt niveau, uden at belaste for meget. Du kan læse mere om okklusionstræning her

Fase 2: vil komme når du får lov at begynde at bevæge den skadede kropsdel. Her vil det være blid bevægelsestræning som igen stimulerer blodomløbet i det skadede område yderligere.

Fase 3: begynder når der er grønt lys til tungere belastning, vægtbæring o.lign. Her vil man begynde at arbejde med bevægeligheden i området, som altid vil være nedsat efter en skade. Dette skyldes, at vævet altid krymper og bliver stramt når det ikke bevæges, og derfor skal der en indsats til før smidigheden bliver genskabt.

Fase 4: kan være en glidende overgang fra fase 3, og handler om styrke. Her kan man begynde at belaste tungere, og målet vil ud over bevægelighed også begynde at dreje sig om at genvinde styrke.

Fase 5: nogle gange kan der være tale om en fase 5, hvor man arbejder med arvæv og smidigheden af væv, selv efter at der er kommet normal styrke og normal eller næsten normal bevægelighed. Dette kan især være relevant efter fx. operationer for kræft, kejsersnit eller lignende der skaber store ar.

Vi er så heldige hos KompletFysio at have sportsfysioterapeuter med speciale i en lang række sportsgrene. Andreas har længe arbejdet med knæ og skulder, og er også specialist inden for kampsport og okklusionstræning. Adam arbejder med overbelastningsskader og løbeskader, og Rasmus er udlært fra Brøndby Academy og har således stor erfaring inden for fodboldgenoptræning.

Individuelt træningsforløb

Måske har du ikke behov for decideret genoptræning, men ønsker blot at blive stærkere, eller at få hjælp til at komme igang med at træne trods smerter eller andre skavanker.

Det er altid muligt at få et individuelt træningsforløb hos os, hvor vi tilrettelægger træningen helt efter dine ønsker og behov, uanset dine udfordringer og problemer.

Det er også muligt at få et individuelt træningsforløb hos vores sportsfysioterapeuter, hvis du ønsker at performanceoptimere i din sportsgren.

Ud over sportsfysioterapeuter arbejder Anne og Pia med gravid- og efterfødselstræning, som også kan fåes individuelt, hvis man ikke ønsker hold.

Vejrtrækningsfysioterapeut Emma tilrettelægger også individuelle forløb, hvis du ikke ønsker at deltage i holdtræningen, men gerne vil arbejde med vejrtrækningsøvelser. Hun arbejder desuden med træningsangst, altså hvor man gerne vil træning men fx har fået angstanfald hvis man forsøger selv.

Kort sagt kan al den træning du kan finde på vores hold også fåes individuelt hvis du ønsker dette i stedet. Prisen er den samme som en alm. konsultation.

Hvis du ønsker individuel træning, er det bare at kontakte den relevante fysioterapeut.

Praktisk information om knæhold

Sted

KompletFysio
Sindshvilevej 15, 2000 Frederiksberg

Pris

320 kr pr. 30 min.

Fysioterapeut

Andreas

Påklædning

Du skal være omklædt, når du kommer. Der er desværre ikke mulighed for omklædning. Du kommer formentlig til at svede, så medbring gerne et lille håndklæde.

Booking

Kontakt Andreas andreas@kompletfysio.dk for forundersøgelse.

sygeforsikring-danmark-logo

Tilskud

Du kan spare op til 133 kr.- ved første behandling og 88 kr.- på de efterfølgende behandlinger*.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.