Akut skadeshjælp

Akut skadesbehandling er altafgørende for hurtig returning til sport.

Pricem

PRICEM er en praktis guide til behandling af sports- og øvrige akutte skader. Følg denne vejledning – du må gerne printe den ud og have den i holdets medicintaske.

Kompression og Mobilisering er det allermest centrale i en effektiv skadeshåndtering, hvad end der er tale om forstuvning, fibersprængning, vred i knæ med mere, husk det, kompression, kompression, kompression! Og igang med bevægelse indenfor smertegrænsen.

Her et kronologisk overblik

Beskyttelse, protect, (P) og Ro (R) – Overlapper på mange måder hinanden. Med hvile/ro (R) menes blot, at den udefrakommende stress-påvirkning stoppes, fx at en spiller holder op med at spille, efter han har forstuvet sin fod. Beskyttelse (P) suppleres i og med at der i nogle tilfælde vil være anbefalelsesværdigt at anvende skinne frem for kompression.

Is eller nedkølning (I) har tidligere været tilkendt som et særligt vigtigt element ved 1.hjælp for en skade. Undertiden indikerer flere studier såvel som klinisk erfaring, at man ikke klarer sig dårligere uden brugen af nedkøling. Is bør dog ikke underkendes dens smertelindrende effekt på sportsskader.

Kompression (C) udgør den væsentligste indsats for at reducere hævelsen og muligheden for at vende tilbage til sport hurtigere.

Der ligges akut en elastisk forbinding med en fast stramhed omkring skadet område! Bør især benyttes ved fibersprængning, trælår og forstuvninger. Der må ikke opleves sovende/snurrende fornemmelse i hænder/fødder eller misfarvning med kompression. Hold kompressionen på – også om natten.

Elevation (E) af skadet område over hjertets højde er medvirkende til at få hævelsen til at aftage.

Mobilisering (M) refererer både til begrebet aktiv hvile, dvs. at der vedligeholdes og optimeres teknik, styrke, koordination, kondition mv. i størst muligt omfang uden at påvirke skadens opheling.

Fx kan en fodboldspiller med en fibersprængning i baglåret godt styrketræne overkroppen og cykle, selvom der ikke kan løbes endnu. Aktivering, belastning og bevægelse af skadet væv bør vejledes af en fysioterapeut. I takt med helingen af skadet væv, bør træningen typisk tage til i intensitet og blive mere funktionel.

Fremragende
På basis af 101 anmeldelser
Allan Hansen
25. Juni, 2024
Adam hos KompletFysio er en utrolig dygtig fysioterapeut. Fra første besøg følte jeg mig godt taget imod og i gode hænder. Adam lytter til sine patienter og tilpasser behandlingen efter ens behov. Hans behandlinger har hjulpet mig meget, og de øvelser, han har anbefalet, har gjort en stor forskel i min hverdag. Jeg kan varmt anbefale Adam.
Ole Bjørn Andersen
18. Juni, 2024
Jeg har fået og får behandling af Nicklas. Det er en meget kompetent behandling, som har nedsat antallet af dage med spændingshovedpine. Jeg kan kun anbefale KompletFysio.
Claus Rasmussen
9. Juni, 2024
Blev opereret for en overrevet akillessene i oktober 23. Var til to konsultationer i slutningen af januar 24, og derefter på et "ankelhold" en gang om ugen frem til slutningen af april 24. Fik rigtig god vejledning og træning, samt gode råd til hjemmetræning. Kunne i slutningen af april gå 15 km uden problemer. Behandlingen var meget kompetent og der var en behagelig stemning.
Luis Grau
14. Maj, 2024
After becoming a father, the back gets surely compromised… I had a Great massage and service by Andreas, will definitely visit again.
Sebastian Billstrøm
13. Maj, 2024
Jeg har været hos Nicklas i snart et års tid og han har hjulpet mig igennem mange skader. Han kan virkelig anbefales og han er klart den bedste fys jeg har haft, by far.
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. :)
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.