Akut skadeshjælp

Akut skadesbehandling er altafgørende for hurtig returning til sport.

Pricem

PRICEM er en praktis guide til behandling af sports- og øvrige akutte skader. Følg denne vejledning – du må gerne printe den ud og have den i holdets medicintaske.

Kompression og Mobilisering er det allermest centrale i en effektiv skadeshåndtering, hvad end der er tale om forstuvning, fibersprængning, vred i knæ med mere, husk det, kompression, kompression, kompression! Og igang med bevægelse indenfor smertegrænsen.

Her et kronologisk overblik

Beskyttelse, protect, (P) og Ro (R) – Overlapper på mange måder hinanden. Med hvile/ro (R) menes blot, at den udefrakommende stress-påvirkning stoppes, fx at en spiller holder op med at spille, efter han har forstuvet sin fod. Beskyttelse (P) suppleres i og med at der i nogle tilfælde vil være anbefalelsesværdigt at anvende skinne frem for kompression.

Is eller nedkølning (I) har tidligere været tilkendt som et særligt vigtigt element ved 1.hjælp for en skade. Undertiden indikerer flere studier såvel som klinisk erfaring, at man ikke klarer sig dårligere uden brugen af nedkøling. Is bør dog ikke underkendes dens smertelindrende effekt på sportsskader.

Kompression (C) udgør den væsentligste indsats for at reducere hævelsen og muligheden for at vende tilbage til sport hurtigere.

Der ligges akut en elastisk forbinding med en fast stramhed omkring skadet område! Bør især benyttes ved fibersprængning, trælår og forstuvninger. Der må ikke opleves sovende/snurrende fornemmelse i hænder/fødder eller misfarvning med kompression. Hold kompressionen på – også om natten.

Elevation (E) af skadet område over hjertets højde er medvirkende til at få hævelsen til at aftage.

Mobilisering (M) refererer både til begrebet aktiv hvile, dvs. at der vedligeholdes og optimeres teknik, styrke, koordination, kondition mv. i størst muligt omfang uden at påvirke skadens opheling.

Fx kan en fodboldspiller med en fibersprængning i baglåret godt styrketræne overkroppen og cykle, selvom der ikke kan løbes endnu. Aktivering, belastning og bevægelse af skadet væv bør vejledes af en fysioterapeut. I takt med helingen af skadet væv, bør træningen typisk tage til i intensitet og blive mere funktionel.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.