Kæbesmerter

Kæbesmerter er en tilstand som rammer relativt mange, og relativt bredt. Årsagerne til smerterne kan spænde vidt, helt fra stress til problemer med sammenbiddet.

Hvorfor får man kæbesmerter?

Kæbesmerter sidder typisk langs kæbekanten, under øret, i tindingen eller kinderne, eller ses i stedet som hovedpine. Der kan være mange forskellige årsager til, at man udvikler kæbesmerter.

  • Stress
  • Muskelspændinger
  • Nakkeproblemer
  • Kæbeledsdysfunktioner
  • Skader på kæben
  • Operationer i kæben eller tænderne
  • Bidproblemer
  • Arvæv, operationer eller kosmetiske indgreb i ansigtet

Skal man til tandlægen eller til en fysioterapeut?

Det kan være svært at afgøre, om man skal forbi sin tandlæge eller en fysioterapeut hvis man har ondt i kæben eller kæberne. Man kan altid prøve at tage en tur forbi sin vanlige tandlæge, men det vil ofte alligevel være en fordel at få vurderet kæben hos en fysioterapeut, da tandlægerne ikke altid kigger så meget på hele kæbens og kraniets funktion.

Hvis vi vurderer, at der er behov for tandlægebehandling, så samarbejder vi med bidspecialister og kan henvise til kompetent behandling dér.

Ofte vil der da også være behov for manuel behandling af kæben imens man gennemgår behandling som bideskinne, tandretning, botox i kindmusklerne etc, fordi ændringer i tændernes stilling også påvirker kæbens biomekanik kraftigt, hvilket kan medføre midlertidig forværring.

Denne forværring kan ofte holdes nede af fysioterapeutisk kæbebehandling.

Hvordan behandler en fysioterapeut kæben?

Heldigivis kan der gøres en del hvis man lider af kæbesmerter. En kæbefysioterapeut kan behandle musklerne i kæben, kinden eller tindingen, som alle kan have spændinger. Samtidig kan man mobilisere selve kæbeleddet, og man kan også arbejde med kraniosakralteknikker på både kæben og resten af kraniet.
Slutteligt kan det ofte være relevant at kigge på andre dele af kroppen for at forstå hvorfor kæben er generet. Det kan både skyldes problemer i nakken, halsen eller bækkenet, eller udfordringer med vejrtrækningen.

Ud over den behandling der sigter på at komme af med årsagen til smerten, vil man også ofte vælge at lave smertelindrende behandling. Det kan både være akupunktur eller K-laserbehandling af kæben, som vi har god effekt med, især til kæbeopererede. Du kan læse mere om vores K-laser her.

Hos KompletFysio er det  Nicklas, Adam, Mikkel, Rasmus, Pia, Anne og Emma som arbejder med kæben.

Det kan være voldsomt generende at have smerter i kæben, og hvis de har varet i mere end et par uger, er det sjældent at de går i sig selv igen uden behandling.
Fysioterapi kan gøre meget for kæbesmerter. Vi har på klinikken mange års erfaring med behandling af kæbe- og bidproblematikker, og tandlæger over hele Sjælland anbefaler os, når deres patienter har brug for fysioterapeutisk behandling af kæben.
Book en tid idag for at høre hvad vi kan gøre for dig.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.