Diskusprolaps

Diskusprolaps opstår hyppigst i lænden, få i nakken og sjældent i brystryggen. Læs her om diskusprolaps i lænden.

Lændesmerter – diskusprolaps

Mellem hver knogle i rygsøjlen ligger der en blød disk/bruskskive. Bruskskiven er lavet af en fibrøs ydre skal med tryggegummi-blødt væske inden (nucleus pulposus). Hvis ryggen udsættes for en belastning, der overstiger dens styrke, vil der kunne opstå en revne i en af i den ydre skal, således det flydende indhold i midten af bruskskiven kan klemmes ud og trykke på nerveroden.

Når væsken ligger og trykker på nerveroden, men ikke har sluppet disken helt, betegnes det som diskusprotusion. Når der er tale om et øget tryk på nerven er der tale om en diskusprolaps.

Symptomer

Tryk på nerven kan medfører kraftige smerter både i lænden og udstråling i balle, ben og i nogle tilfælde ned i foden. Dette føles som en prikkende og stikkende fornemmelse. Ligeledes kan du opleve følelsesløshed og manglende muskelkraft.

Undersøgelse og Behandling

Nerven er din kontakt fra hjerne til muskel. Det er vigtig at få fjernet trykket fra nerven hurtigst muligt. Dette gøres med øvelser. Vi undersøger dig ud fra McKenzie konceptet, for at bestemme hvilke øvelser du skal udfører.

Oplever du under akutte rygmerter, at det påvirker din evne til at holde på urin og afføring anbefaler vi, at du kontakter skadestuen med det samme.

Fremragende
På basis af 101 anmeldelser
Allan Hansen
25. Juni, 2024
Adam hos KompletFysio er en utrolig dygtig fysioterapeut. Fra første besøg følte jeg mig godt taget imod og i gode hænder. Adam lytter til sine patienter og tilpasser behandlingen efter ens behov. Hans behandlinger har hjulpet mig meget, og de øvelser, han har anbefalet, har gjort en stor forskel i min hverdag. Jeg kan varmt anbefale Adam.
Ole Bjørn Andersen
18. Juni, 2024
Jeg har fået og får behandling af Nicklas. Det er en meget kompetent behandling, som har nedsat antallet af dage med spændingshovedpine. Jeg kan kun anbefale KompletFysio.
Claus Rasmussen
9. Juni, 2024
Blev opereret for en overrevet akillessene i oktober 23. Var til to konsultationer i slutningen af januar 24, og derefter på et "ankelhold" en gang om ugen frem til slutningen af april 24. Fik rigtig god vejledning og træning, samt gode råd til hjemmetræning. Kunne i slutningen af april gå 15 km uden problemer. Behandlingen var meget kompetent og der var en behagelig stemning.
Luis Grau
14. Maj, 2024
After becoming a father, the back gets surely compromised… I had a Great massage and service by Andreas, will definitely visit again.
Sebastian Billstrøm
13. Maj, 2024
Jeg har været hos Nicklas i snart et års tid og han har hjulpet mig igennem mange skader. Han kan virkelig anbefales og han er klart den bedste fys jeg har haft, by far.
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. :)
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.