Diskusprolaps

Diskusprolaps opstår hyppigst i lænden, få i nakken og sjældent i brystryggen. Læs her om diskusprolaps i lænden.

Lændesmerter – diskusprolaps

Mellem hver knogle i rygsøjlen ligger der en blød disk/bruskskive. Bruskskiven er lavet af en fibrøs ydre skal med tryggegummi-blødt væske inden (nucleus pulposus). Hvis ryggen udsættes for en belastning, der overstiger dens styrke, vil der kunne opstå en revne i en af i den ydre skal, således det flydende indhold i midten af bruskskiven kan klemmes ud og trykke på nerveroden.

Når væsken ligger og trykker på nerveroden, men ikke har sluppet disken helt, betegnes det som diskusprotusion. Når der er tale om et øget tryk på nerven er der tale om en diskusprolaps.

Symptomer

Tryk på nerven kan medfører kraftige smerter både i lænden og udstråling i balle, ben og i nogle tilfælde ned i foden. Dette føles som en prikkende og stikkende fornemmelse. Ligeledes kan du opleve følelsesløshed og manglende muskelkraft.

Undersøgelse og Behandling

Nerven er din kontakt fra hjerne til muskel. Det er vigtig at få fjernet trykket fra nerven hurtigst muligt. Dette gøres med øvelser. Vi undersøger dig ud fra McKenzie konceptet, for at bestemme hvilke øvelser du skal udfører.

Oplever du under akutte rygmerter, at det påvirker din evne til at holde på urin og afføring anbefaler vi, at du kontakter skadestuen med det samme.

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.