Seniorhold

Vi ved alle, at træning er sundt, og de fleste af os tænker måske også, at vi burde gøre mere af det. Men hvilken træning er best for mig? Og er der noget man ikke må, hvis man er fyldt 65 og måske har smerter at tage hensyn til?

Seniorhold

Vi ved alle, at træning er sundt, og de fleste af os tænker måske også, at vi burde gøre mere af det. Men hvilken træning er best for mig? Og er der noget man ikke må, hvis man er fyldt 65 og måske har smerter at tage hensyn til?

På KompletFysios hold udfører du træning der er målrettet dine behov og evt. begrænsninger, og som også tager højde for hvilken træning aldersgruppen især har brug for. Det er vigtigt for os, at det både er sjovt og hyggeligt at gå på Seniorhold, og vi prøver at sætte en uformel ramme hvor alle er velkomne, uanset niveau og træningsvanthed.

Hvilken type træning laver man på seniorhold?

Selvom forskningen viser, at alt er bedre end ingenting når vi taler om at bevare et godt liv, så er der nogle typer træning der er vigtigere for nogen grupper, end andre.

Der er i de sidste 25 år kommet megen ny viden til om vigtigheden af træning for at have et godt liv efter de 65. Om det handler om bevaring af knogletæthed, styrke, at man er i mindre risiko for at falde – træning er den mest afgørende faktor for alle disse vigtige parametre. Man siger “use it or loose it”. Det betyder, at når det handler om styrke, udholdenhed og balance, så forsvinder det hvis vi ikke bruger eller træner det – og det er også det vi ser hver dag på klinikken. Vil man passe på sig selv, så handler det om at fortsætte eller komme i gang med at træne.

Men det din krop har mest brug for af træning ændrer sig i løbet af livet. Den træning man har mest brug for som ung, er ikke den samme som når man er kommet over de 65 år.

De vigtigste elementer er her styrketræning og balancetræning. Og netop de to elementer er bærende på KompletFysios seniorhold.

Balancetrænining for ældre

Balancetræning er en afgørende komponent af træning for ældre, og balancetræning kan bidrage markant til at forbedre ældres livskvalitet og mindske risikoen for fald.

Aldring medfører naturlige ændringer i kroppen, og et af de steder man ofte kan mærke at man er blevet ældre, er på balancen. Samtidig er balancen særlig vigtig, da man som ældre også oplever tab af muskelmasse og nedsat styrke, hvilket kan føre til ustabilt gang og øget risiko for skader. Derfor er balancetræning ekstra vigtigt, så man kan skærpe kroppens evne til at genvinde balancen hvis man er ved at falde.

Balancetræning fokuserer på at styrke de muskler og dele af hjernen, der er ansvarlige for stabilitet og koordination. Dette kan omfatte øvelser som at stå på ét ben, gå på tå, bruge balancepuder og udføre yoga eller tai chi. Disse aktiviteter hjælper med at forbedre kropsbevidstheden, neuro-aktiviteten, øge styrken i ben og “kernemuskler” samt forbedre reaktionsevnen.

Fordele ved balancetræning for ældre inkluderer en lavere risiko for faldulykker, forbedret mobilitet og uafhængighed, og en øget følelse af selvtillid. Det kan også hjælpe med at mindske smerter og ubehag i led og muskler, der er almindelige hos ældre.

Styrketræning for ældre

Definitionen på styrketræning er, at den belastning der er på øvelsen er så tung, at vi kun har kræfter til at lave et bestemt antal repetitioner af øvelsen.

Den nyeste forskning viser, at alle aldersgrupper bør udføre styrketræning. Der er simpelt hen så mange fordele ved styrketræningen, og den påvirker vores krop meget positivt. Man kan sige, at vores muskler faktisk er skabt til at belastes tungt fra tid til anden.

Men ingen gruppe har så stor gavn af styrketræning som seniorer over 65. Styrketræner man som ældre, vil man få øget muskelstyrke, forbedret knogletæthed og kropsstabilitet. Dette kan resultere i en bedre evne til at udføre daglige opgaver som at løfte indkøbsposer eller stå op fra en stol uden besvær. Derudover kan styrketræning bidrage til at reducere risikoen for faldulykker og bevare en aktiv livsstil.

Alder er heldigvis ingen hindring for styrketræning, det handler bare om at vide hvordan man gør.

Før du starter på holdet

Før du kan begynde på holdet, skal du have en individuel konsultation hos fysioterapeuten. Her vil undersøge dig grundigt og foretage styrkebestemmende tests, samt vurdere dit fysiske niveau. Du kan ikke gøre noget forkert, og fysioterapeuten gør det kun for at kunne målrette træningen mest muligt til dit behov, så du kan få mest muligt ud af træningen på holdet. Så er du helt sikker på, at din træning gavner dig og din krop, og at din tid er brugt fornuftigt.

Hvis du synes at seniorholdet lyder som noget for dig, så kontakt os idag og book tid til en indledende konsultation hos vores fysioterapeut,

 

Tid: Tirsdage: 12:00-13:00

Fysioterapeut: Adam

For forundersøgelse/tilmelding: kontakt Adam direkte på tlf. 60 87 93 66

Pris

160 kr. pr. gang ved forudbetaling. 4 uger.

185 kr. pr. gang uden forudbetaling.

sygeforsikring-danmark-logo

Tilskud

Du kan spare op til 133 kr.- ved første behandling og 88 kr.- på de efterfølgende behandlinger*.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.