Springerknæ

Rigtig mange sportsfolk møder på et tidspunkt springerknæ, der er en ret almindelig skade i knæet. Skaden ses især i sportsgrene hvor spring er almindeligt, som atletik, fodbold, basketball, volleyball og ski.

Hvad er springerknæ?

Springerknæ kaldes også infrapatellar tendinopati, og viser sig som gradvist tiltagende smerter i den nederste del af knæskallen, nærmere bestemt i senen.

På forsiden af låret sidder den store knæmuskel Quadriceps femoris, og den ender i en tyk sene ned mod knæet, hvori knæskallen sidder. Ved gentagne hop belastes senen, og hvis belastningen bliver for stor i forhold til senens styrke, så kan der opstå irritation. Over tid og ved gentagne hop eller spring, vil denne irritation blive forværret, og kan give så store smerter, at man må holde pause fra sin sport.

Smerterne man oplever i knæet ved springerknæ skyldes denne kraftige irritation af senen omkring knæskallen. Er man rigtig uheldig, kan der endda opstå forandringer i senevævet over tid, som kan ses på en ultralydsscanning. Dette ses især i sportsgrene med mange gentagne hop.

Behandling af springerknæ

Er man i den spæde start af udviklingen af et springerknæ, kan man nogle gange være heldig at aflastning og midlertidig pause fra sport kan være nok til at vende irritationstilstande til langsom bedring. Desværre er dette vindue kort, ligesom det kan være svært selv at vende tilbage til sporten bagefter – senen vil være særligt udsat for tilbagefald hvis ikke du bliver klædt på til at styrke den.

Har du haft smerter i flere måneder, vil du se ind i en længere genoptræningsperiode, hvor det også vil være en fordel at tage pause fra den udløsende sportsgren, og i stedet dyrke andre typer sport. Din fysioterapeut kan hjælpe dig med præcis vejledning, og vil vurdere præcis hvilke tiltag der er nødvendige i dit forløb.

Øvelser til springerknæ

Behandlingen af springerknæ sigter helt overordnet på at opbygge en stærkere sene, der bedre kan holde til belastningen den bliver udsat for. Det gør man ved at følge et tilrettelagt træningsprogram med tung styrketræning, hvor man træner senen på en specifikt stimulerende måde. Hvis man træner senen tungt under kontrollerede forhold, vil man opnå en øget nydannelse i senenvævet, som både kan være med til at reparere en eksisterende irritation eller arvæv, samt at gøre senen bedre i stand til at tåle hop og spring, og dermed mindske risikoen for tilbagefald.

Ud over træningen vil din fysioterapeut, ud fra dine symptomer og undersøgelsesfund, iværksætte andre relevante behandlingstiltag, som f.eks. udspænding, laserbehandling, taping, eller hvad der måtte være relevant for dit forløb.

Forløb hos os

Hvis du er i tvivl om, om du har springerknæ, så kontakt os i dag for en vurdering. Det er altid en fordel at tage skader lidt i opløbet, hvis muligt, så det er aldrig for tidligt at få tjekket dit knæ. Er man hurtigt ude når man mistænker et springerknæ, kan man være heldig at det kun vil tage et par uger at komme ovenpå igen.

Hvis du allerede ved at du døjer med springerknæ, og gerne vil have kvalificeret behandling og træning så du kan komme godt videre, så kontakt os idag for at komme i gang.

Vi har flere dygtige sportsfysioterapeuter som står klar til at undersøge og hjælpe dig, og som har mange års erfaring med behandling af springerknæ, og med behandling af atleter inden for en lang række sportsgrene.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.