Emma Bjørn Wiwe

Vejrtrækning og lunge, GLAiD, Fascie, Kæbe og ansigt, Langvarige problemstillinger, Stress og angst

Vejrtrækningen kan tilpasse sig udfordringer ligesom resten af kroppen kan – men det betyder også, at man kan få problemer på forskellig vis, fordi vi ikke er bygget til at trække vejret med fx. skuldrene.

Emma Bjørn Wiwe

Fysioterapeut og vejrtrækningsterapeut, Medejer af KompletFysio

Emma arbejder som både klassisk fysioterapeut og som vejrtræknings-terapeut.

De to fagområder i kombination med hinanden kræver et blik for helheden. Og netop dét at se på helheden og ikke kun lokalt hvor symptomerne måske mærkes, er meget vigtigt for Emma. Hun har efteruddannet sig i fasciesystemet, altså det bindevæv der får kroppen til at fungere som en helhed, og bruger den viden til at kigge efter hvad der skal optimeres for at kroppen fungerer bedre, bliver stærkere og mindre belastet af fx smerter og træthed. Dette er også relevant, når Emma arbejder med slidgigt. Emma er nemlig også klinikkens GLAiD-instruktør.

Emmas tilgang er at se på, hvad der skal til for at støtte kroppens egen heling. Ofte vil din krop allerede længe have været i gang med at forsøge at komme af med smerterne, skaden eller hvad du nu kommer med. Men den vil have brug for at blive peget i den rigtige retning og få et boost, og det er her Emma kommer med både sine

hænder, akupunktur, målrettede øvelser eller laser, og støtter op om den naturlige process, så du kan nå dit mål.

Emma er en af de få i Danmark som arbejder med både lungefysioterapi, dysfunktionel vejrtrækning og Covid-senfølger. Hun har arbejdet med senfølger siden de første patienter kom i forsommeren 2020, og følger ivrigt med i den nyeste forskning, for at kunne hjælpe målgruppen bedst muligt.

Emma har udgivet en artikel i lungeforeningens blad Lungenyt om dysfunktionel vejrtrækning, og benyttes af Ritzau som ekspert i dysfunktionel vejrtrækning. (link)

Emma benyttes desuden som konsulent af brystkirurgisk afdeling på Rigshospitalet ift. smertelindring og træning efter større operationer i brystregionen.

Emma arbejder ud over ovennævnte også med gener fra hals, strube, stemme, kæbe og ansigt.

Hvorfor blev du fysioterapeut?

“Jeg kan ikke forestille mig noget mere givende arbejde, end at få lov at stå på sidelinien og hjælpe folk med at opnå smertefrihed, en fri vejrtrækning, at komme tilbage på job efter en lang sygemelding – eller hvad der nu er målet. Jeg synes det teamwork man har sammen som behandler og patient er enormt givende, og så elsker jeg, at vi som fysioterapeuter får lov til både at udrede og diagnosticere, men også at behandle og følge til dørs. Vi er med hele vejen.”

Hvad drømmer du om at dygtiggøre dig yderligere i?

“Noget af det bedste ved fysioterapi er, at der altid er noget vi ikke ved. Jeg er meget interesseret i forskning, og er fascineret af, at vores forståelse af kroppens systemer igen og igen viser sig at have været alt for snævre.

Vejrtrækningen er et utrolig spændende speciale. Vejtrækningen kan tilpasse sig udfordringer ligesom resten af kroppen kan, men det betyder også tit at man kan få problemer på forskellig vis, fordi vi ikke er bygget til at trække vejret med fx. skuldrene. Alle er forskellige, og der er ikke 2 patienter der er ens. Så man skal altid være fagligt på stikkerne.

Jeg vil gerne blive endnu dygtigere til at forstå vores fasciesystem og sammenhængen med diaphragma (vores vejrtrækningsmuskel) og organerne. Og så overvejer jeg at læse til stresshåndteringscoach, da jeg naturligt arbejder meget med stress gennem mit vejrtrækningsspeciale.”

Hvad laver du, når du ikke lige er på job?

“Når jeg ikke lige er på klinikken, så er jeg sammen med min mand og lille søn, eller hygger med familie og venner. Jeg løber, og har gjort det i mange år efterhånden, og så har jeg spillet violin siden jeg var 5.”

Emmas kurser og efteruddannelse

– Muscle Energy Technique, niveau 1-3
– Akupunktur grundkursus
– Foden
– Moderne Smertevidenskab
– Vejrtrækningsterapetuddannelsen
– Dysfunctional breathing
– Bækken, ben og ryg
– GLAiD-instruktøruddannelse
– Diaphragma workshop
– Dissektionskursus v. Carla Stecco
– International fasciekongress 2018 i Berlin

Emmas kurser og efteruddannelse

– Anatomy Trains v Thomas Myers
– European Respiratory Society (ERS) Covid-conference 2020
– ERS 2021
– Cranio sacral therapy
– ERS 2022
– American Lung Association Long Covid symposium
– Diaphragma anatomy and innervation
– Dissektionskursus og fascie-winterschool 2023 v. Carla Stecco
– Okklusionstræning

Emmas hold

Emma har desuden vejrtræknings-hold, hvor man på en blid måde arbejder med vejrtrækning, nervesystem og smerter/gener i kroppen. Kontakt Emma for mere information, eller læs mere om vores holdtræning her.

Kontaktoplysninger

Du kan booke en tid hos Emma via vores online booking. Du kan også vælge at kontakte hende direkte på telefon (+45) 23 88 88 23 eller på mail emma@kompletfysio.dk.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.