Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en terapeutisk og dybdegående massagemetode, der sigter mod at lindre muskelspændinger, forbedre mobilitet og fremme heling og velvære.
På vores klinik i København, på Frederiksberg, tilbyder vores erfarne behandlere denne specialiserede teknik med et fokus på sundhed og smertelindring.

Fysiurgisk massage, også kendt som dybdegående massage, er en form for manuel terapi, der kombinerer forskellige teknikker til at behandle muskler og bindevæv. Formålet er at lindre smerte, forbedre funktion og hjælpe med at genoprette kroppens naturlige balance.

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en terapeutisk massageform, det vil sige at teknikken har et sundhedsfremmende formål.

Fysiurgisk massage involverer dybdegående teknikker, herunder dybt tryk, stræk af vævet og triggerpunktbehandling af muskulaturen.

Fysiurgisk massage hjælper med at løsne stramme muskler, forbedre blodcirkulationen, reducere smerte og fremme afslapning. Den anvendes både til at lindre akutte og kroniske smerter, samt til restitution og generel velvære. Fysiurgisk massage udføres af veluddannede fysioterapeuter på vores fysioterapeutiske klinik på Frederiksberg med ekspertise i muskuloskeletale forhold, og massagen tilpasses altid til dit individuelle behov.

Hvilke teknikker benyttes i fysiurgisk massage?

Dybdegående- og trykteknikker
En af de mest karakteristiske træk ved fysiurgisk massage er det dybe tryk, der anvendes på musklerne. Dette bidrager til at løsne stramme muskelfibre og reducere spændinger, samtidig med at man sikrer sig at man når godt ned i muskulaturen og dermed også når de dybe strøg og de dybe irritationer der måtte sidde i musklerne.

Stræk og udspænding
Fysiurgiske massører bruger også strækteknikker for at forbedre musklers og bindevævets fleksibilitet og bevægelighed. Stræk kan også være relevant for led, fx leddene i tæer og fingre, eller i skulderen, hvor vi tit har stramt og forkortet væv som kan give gener.

Friktion
Friktionsteknikker bruges til at arbejde på specifikke områder, f.eks. senehæfter eller ved ardannelser, for at løsne og forbedre blodgennemstrømningen. Friktionsteknikken kan også stimulere til nydannelse af væv, hvilket også er årsagen til at den er brugt ved både ar og irriterede sener.

Triggerpunktsbehandling
Ved hjælp af tryk påvirkes triggerpunkter eller smertefulde knuder i musklerne, for at lindre smerter og øge muskelafslapning. Behandlingen kan være lettere smertefuld, men din behandler vil konstant være i dialog med dig under triggerpunktsbehandling, så det ikke bliver mere intenst end du synes om.

Effleurage
Slutteligt benyttes også teknikken effleurage, som er blide strøg på langs af muskelfibrene. Denne teknik virker afslappende på både musklen og nervesystemet. Spændingsgraden i musklen sænkes, og det samme gør puls og blodtryk, i takt med at nervesystemet skruer op for roen og ned for stress i kroppen.

Hvordan gavner fysiurgisk massage kroppen?

Fysiurgisk massage har en lang række fordele, hvilket også er grunden til at det er en behandlingsform der har været brugt i flere århundreder.

Fysiurgisk massage virker først og fremmest smertelindrende. Der er både en smertelindrende effekt at hente i at nedsætte spændingsgraden af musklerne, og så vil den afslappende effekt på nervesystemet også medføre en generelt smertenedsættende effekt i hele kroppen. Effekten virker både på akutte og kroniske smerter.

Ud over den smertenedsættende påvirkning fra nervesystemet, så vil en af de helt store gevinster ved fysiurgisk massage være en stressreducerende effekt. Når kroppen berøres på en blid og behagelig måde, frigives der en lind strøm af stressreducerende hormoner i kroppen. Det er først og fremmest stoffet Oxytocin, som også udløses ved mange lange kram eller når kvinder ammer deres babyer. Stoffet er meget kraftigt og medfører både ro, tryghed og glæde og hæmmer desuden ganske effektivt de uønskede stresshormoner som kortisol og adrenalin.

Fysiurgisk massage kan også give bedre bevægelighed ved at øge smidigheden i stram og forkortet muskulatur. Og så sætter massage gang i en øget blodgennemstrømningen, hvilket kan hjælpe med at levere næringsstoffer og ilt til musklerne og hjælpe med at fjerne affaldsstoffer. Dette vil igen kunne have en smertelindrende effekt.

Book

På vores klinik på Frederiksberg udføres fysiurgisk massage af erfarne og veluddannede fysiurgiske massører.

Vores fysiurgiske massører har altid en individuel tilgang til hver klient. Hver person har unikke behov, og vi tilpasser vores behandlinger derefter. Vi tilbyder en professionel og terapeutisk oplevelse, hvor fokus er på dine behov, samt at forbedre din krops sundhed og velvære.

Book tid hos os idag.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.