Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en terapeutisk og dybdegående massagemetode, der sigter mod at lindre muskelspændinger, forbedre mobilitet og fremme heling og velvære.
På vores klinik i København, på Frederiksberg, tilbyder vores erfarne behandlere denne specialiserede teknik med et fokus på sundhed og smertelindring.

Fysiurgisk massage, også kendt som dybdegående massage, er en form for manuel terapi, der kombinerer forskellige teknikker til at behandle muskler og bindevæv. Formålet er at lindre smerte, forbedre funktion og hjælpe med at genoprette kroppens naturlige balance.

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en terapeutisk massageform, det vil sige at teknikken har et sundhedsfremmende formål.

Fysiurgisk massage involverer dybdegående teknikker, herunder dybt tryk, stræk af vævet og triggerpunktbehandling af muskulaturen.

Fysiurgisk massage hjælper med at løsne stramme muskler, forbedre blodcirkulationen, reducere smerte og fremme afslapning. Den anvendes både til at lindre akutte og kroniske smerter, samt til restitution og generel velvære. Fysiurgisk massage udføres af veluddannede terapeuter med ekspertise i muskuloskeletale forhold, og massagen tilpasses altid til dit individuelle behov.

Hvilke teknikker benyttes i fysiurgisk massage?

Dybdegående- og trykteknikker
En af de mest karakteristiske træk ved fysiurgisk massage er det dybe tryk, der anvendes på musklerne. Dette bidrager til at løsne stramme muskelfibre og reducere spændinger, samtidig med at man sikrer sig at man når godt ned i muskulaturen og dermed også når de dybe strøg og de dybe irritationer der måtte sidde i musklerne.

Stræk og udspænding
Fysiurgiske massører bruger også strækteknikker for at forbedre musklers og bindevævets fleksibilitet og bevægelighed. Stræk kan også være relevant for led, fx leddene i tæer og fingre, eller i skulderen, hvor vi tit har stramt og forkortet væv som kan give gener.

Friktion
Friktionsteknikker bruges til at arbejde på specifikke områder, f.eks. senehæfter eller ved ardannelser, for at løsne og forbedre blodgennemstrømningen. Friktionsteknikken kan også stimulere til nydannelse af væv, hvilket også er årsagen til at den er brugt ved både ar og irriterede sener.

Triggerpunktsbehandling
Ved hjælp af tryk påvirkes triggerpunkter eller smertefulde knuder i musklerne, for at lindre smerter og øge muskelafslapning. Behandlingen kan være lettere smertefuld, men din behandler vil konstant være i dialog med dig under triggerpunktsbehandling, så det ikke bliver mere intenst end du synes om.

Effleurage
Slutteligt benyttes også teknikken effleurage, som er blide strøg på langs af muskelfibrene. Denne teknik virker afslappende på både musklen og nervesystemet. Spændingsgraden i musklen sænkes, og det samme gør puls og blodtryk, i takt med at nervesystemet skruer op for roen og ned for stress i kroppen.

Hvordan gavner fysiurgisk massage kroppen?

Fysiurgisk massage har en lang række fordele, hvilket også er grunden til at det er en behandlingsform der har været brugt i flere århundreder.

Fysiurgisk massage virker først og fremmest smertelindrende. Der er både en smertelindrende effekt at hente i at nedsætte spændingsgraden af musklerne, og så vil den afslappende effekt på nervesystemet også medføre en generelt smertenedsættende effekt i hele kroppen. Effekten virker både på akutte og kroniske smerter.

Ud over den smertenedsættende påvirkning fra nervesystemet, så vil en af de helt store gevinster ved fysiurgisk massage være en stressreducerende effekt. Når kroppen berøres på en blid og behagelig måde, frigives der en lind strøm af stressreducerende hormoner i kroppen. Det er først og fremmest stoffet Oxytocin, som også udløses ved mange lange kram eller når kvinder ammer deres babyer. Stoffet er meget kraftigt og medfører både ro, tryghed og glæde og hæmmer desuden ganske effektivt de uønskede stresshormoner som kortisol og adrenalin.

Fysiurgisk massage kan også give bedre bevægelighed ved at øge smidigheden i stram og forkortet muskulatur. Og så sætter massage gang i en øget blodgennemstrømningen, hvilket kan hjælpe med at levere næringsstoffer og ilt til musklerne og hjælpe med at fjerne affaldsstoffer. Dette vil igen kunne have en smertelindrende effekt.

Book

På vores klinik på Frederiksberg udføres fysiurgisk massage af erfarne og veluddannede fysiurgiske massører.

Vores fysiurgiske massører har altid en individuel tilgang til hver klient. Hver person har unikke behov, og vi tilpasser vores behandlinger derefter. Vi tilbyder en professionel og terapeutisk oplevelse, hvor fokus er på dine behov, samt at forbedre din krops sundhed og velvære.

Book tid hos os idag.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.