Ankelskade

Ankelskader opstår hyppigt i forbindelse med sport. Oftest bliver et ledbånd forstrækket, ankelforstuvning. Yderligere ser vi mange med inpingement/afklemningssmerter fortil i anklen m.fl. diagnoser.

Typiske årsager

Anklen består af flere led, mange små ligamenter og ledbånd. Det er vigtigt at bestemme hvilken type skade der er tale om.

Vi undersøger dig grundigt og informerer dig om den smertegivende/beskadigede struktur, og om hvordan du skal forholde dig til smerten. Så snart du har du fået stillet den konkrete diagnose, bliver det nemmere at aflaste de smertegivende strukturer og vi kan behandle din ankel.

Herunder kan du læse om to diagnoser: ankelforstuvning og fodboldankel.

Footballer’s ankle / Fodboldankel

I fagterminologi kaldet anterior ankel impingement, men som navnet antyder opleves hos flere fodboldspillere. Fodboldankel opstår som følge af gentagne småskader i ankelen.

Symptomer

På forsiden af anklen opleves smerter, når foden bøjes op, fordi at ledkapslen kommer i klemme. Kan opleves fx ved gang og løb. Tryk på forsiden af anklen giver smerter og ofte er der mindre bevægelighed og stabilitet i anklen.

Undersøgelse og Behandling

Vi undersøger grundigt din ankelbevægelighed. Vi undersøger om der er sket biomekaniske påvirkninger i fod, knæ og hofte. Det er vigtigt at undersøge hvorvidt muskler er påvirkede for at sikre dig en sikker tilbagevendelse til sport.

Vi mobilisering og hjælper til selvmobilisering af ankelen. Vi vejleder dig i din genoptræning. Vi anvender kinesiotape, traditionel sportstape og compes/strøm til fremmelse af heelingsproces og genoptræning.

Forstuvning

Symptomer

Ankelforstuvning opstår ved forvridning hen over ankelledet, hvor et eller flere ledbånd overstrækkes. Typiske symptomer på en ankelskade vil være hævelse, begrænset bevægelighed, smerte og ømhed. Ved misfarve skal overrivning mistænkes.

Undersøgelse og Behandling

Akut ankelskade skal altid behandles med kompression med det samme for at undgå hævelse. Opstået hævelse i en ankel kan tage flere uger at komme til livs. Læs mere om akut skades behandling.

Ved en ankelskade er det vigtigt at kunne udelukke mistanken om et knoglebrud, dette gøres ved en undersøgelse af den skadede ankel, hvor man systematisk gennemgår de strukturer, der muligvis er involveret i skaden.

Vi vejleder dig igenoptræning, mobilisering og bandagering. Vi anvender kinesiotape, traditionel sportstape og compes/strøm til fremmelse af heelingsproces og genoptræning.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.