Genoptræning efter Covid

Op til 75% af alle Covid-ramte får senfølger i en periode efter infektion. Du kan få behov for genoptræning både hvis du har været indlagt, men også hvis du har haft et mildt forløb hjemme men stadig ikke er helt dig selv igen 4 uger efter dine symptomer startede.

Hvad er senfølger?

Der er stadig meget vi ikke ved om Covid-19, men det bliver desværre kun mere tydeligt, at det er en sygdom der kan skade kroppen på mange forskellige områder, og at den skade kan vare ved længere end vi er vant til fra fx. influenza.

Senfølger efter Covid-19/Coronavirus kan fx være

 • Vedblivende hoste
 • Åndenød
 • Træthed
 • Kort udholdenhed når du er fysisk aktiv
 • Følelse af at have feber/generel sygdomsfølelse i kroppen
 • Smerter i mave, bryst eller andre steder i kroppen
 • Hovedpine
 • Følelse af stram brystkasse

Hvordan behandler man senfølger?

Ved første konsultation vil du blive grundigt undersøgt, da der er stor forskel på hvordan senfølgerne viser sig hos den enkelte. Sammen vil du og din fysioterapeuten lave en plan for, hvordan din genoptræning overordnet kommer til at foregå.

Din genoptræning kommer til at fokusere på de udfordringer du har, men typisk vil der være behov for både fysisk genoptræning, særlig åndedrætstræning, mentaltræningsøvelser og manuel behandling. Du kan læse mere om åndedrætstræning under “Åndedrætsterapi”

Genoptræningen efter Covid-19 kan være langstrakt og særlig kompleks pga. de mangeartede symptomer man kan have efter infektionen. Derfor er det særlig vigtigt, at din genoptræning er skræddersyet til netop din krops reaktion på infektionen.

Hvem behandler senfølger?

Hos Kompletfysio behandles Covid-19-senfølger af vores fysioterapeut og åndedrætsterapeut Emma. Emma har speciale i lungebehandling og kroniske, komplekse problematikker, og har arbejdet med senfølger siden maj 2020. Du kan læse mere om Emma.

Book en tid hos Emma, for at blive behandlet.

Mellemgulvet

Vores åndedrætsmuskel

Mellemgulvsmusklen diaphragma er vores primære åndedrætsmuskel og ligger som en faldskærm under lungerne og adskiller brystkassen fra mavesækken. Ved sammentrækning presses musklen ned mod maven, mens lungerne udvides og man indånder luft. Det modsatte sker når vi puster luften ud igen.

Fun fact

Når åndedrætsmusklen trækker sig sammen og presser ned mod maven, skubber musklen til organerne i maven. Dette er lettere i stående stilling end liggende og derfor er det lettere at synge når man står op end når man ligger ned.

Læs mere om åndedrætsterapi.

Åndedrætsterapeutisk behandling består af:

 • Neurofysiologisk træning af respirationsmønstre
 • Behandling og træning af gener fra m. diaphragma
 • Behandling af synke-, tale- og sangbesvær
 • Behandling af øvrige gener fra struben og tungen
 • Visualiseringsøvelser
 • Mindfulness
 • Parasympaticusstimulation
 • Behandling af nedsat eller ophørt peristaltik
 • Behandling af lungelidelser
 • Mestringsstrategier til lungelidelser
 • Graded exposure
 • Covid-19-rehabilitering
 • Mentaltræningsøvelser
 • Patientinformation om åndedrætscentret, respirationsmønstre mv
 • Pleurastræk for stimulation af surfaktantproduktion
 • Træning af CO2-tolerancen
 • Performanceoptimering og træning af O2-udnyttelsesgraden
Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.