Genoptræning efter Covid

Op til 75% af alle Covid-ramte får senfølger i en periode efter infektion. Du kan få behov for genoptræning både hvis du har været indlagt, men også hvis du har haft et mildt forløb hjemme men stadig ikke er helt dig selv igen 4 uger efter dine symptomer startede.

Hvad er senfølger?

Der er stadig meget vi ikke ved om Covid-19, men det bliver desværre kun mere tydeligt, at det er en sygdom der kan skade kroppen på mange forskellige områder, og at den skade kan vare ved længere end vi er vant til fra fx. influenza.

Senfølger efter Covid-19/Coronavirus kan fx være

 • Vedblivende hoste
 • Åndenød
 • Træthed
 • Kort udholdenhed når du er fysisk aktiv
 • Følelse af at have feber/generel sygdomsfølelse i kroppen
 • Smerter i mave, bryst eller andre steder i kroppen
 • Hovedpine
 • Følelse af stram brystkasse

Hvordan behandler man senfølger?

Ved første konsultation vil du blive grundigt undersøgt, da der er stor forskel på hvordan senfølgerne viser sig hos den enkelte. Sammen vil du og din fysioterapeuten lave en plan for, hvordan din genoptræning overordnet kommer til at foregå.

Din genoptræning kommer til at fokusere på de udfordringer du har, men typisk vil der være behov for både fysisk genoptræning, særlig åndedrætstræning, mentaltræningsøvelser og manuel behandling. Du kan læse mere om åndedrætstræning under “Åndedrætsterapi”

Genoptræningen efter Covid-19 kan være langstrakt og særlig kompleks pga. de mangeartede symptomer man kan have efter infektionen. Derfor er det særlig vigtigt, at din genoptræning er skræddersyet til netop din krops reaktion på infektionen.

Hvem behandler senfølger?

Hos Kompletfysio behandles Covid-19-senfølger af vores fysioterapeut og åndedrætsterapeut Emma. Emma har speciale i lungebehandling og kroniske, komplekse problematikker, og har arbejdet med senfølger siden maj 2020. Du kan læse mere om Emma.

Book en tid hos Emma, for at blive behandlet.

Mellemgulvet

Vores åndedrætsmuskel

Mellemgulvsmusklen diaphragma er vores primære åndedrætsmuskel og ligger som en faldskærm under lungerne og adskiller brystkassen fra mavesækken. Ved sammentrækning presses musklen ned mod maven, mens lungerne udvides og man indånder luft. Det modsatte sker når vi puster luften ud igen.

Fun fact

Når åndedrætsmusklen trækker sig sammen og presser ned mod maven, skubber musklen til organerne i maven. Dette er lettere i stående stilling end liggende og derfor er det lettere at synge når man står op end når man ligger ned.

Læs mere om åndedrætsterapi.

Åndedrætsterapeutisk behandling består af:

 • Neurofysiologisk træning af respirationsmønstre
 • Behandling og træning af gener fra m. diaphragma
 • Behandling af synke-, tale- og sangbesvær
 • Behandling af øvrige gener fra struben og tungen
 • Visualiseringsøvelser
 • Mindfulness
 • Parasympaticusstimulation
 • Behandling af nedsat eller ophørt peristaltik
 • Behandling af lungelidelser
 • Mestringsstrategier til lungelidelser
 • Graded exposure
 • Covid-19-rehabilitering
 • Mentaltræningsøvelser
 • Patientinformation om åndedrætscentret, respirationsmønstre mv
 • Pleurastræk for stimulation af surfaktantproduktion
 • Træning af CO2-tolerancen
 • Performanceoptimering og træning af O2-udnyttelsesgraden
Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.