Løbeskader

Løbeskader kan skyldes en lang række forskellige årsager såsom løberknæ, springerknæ, skinnebensbetændelse osv. Her på siden kan du læse mere om løbeskader og behandlinger.

Hvad kan skyldes løbeskader

Akutte løbeskader

Denne type skader opstår pludseligt – ofte som et smæld, vrid, fald,  slag, fiberskade, forstuvning eller lignende. Disse skader kan opstå ved et uheld, men de kan også opstå pga. dysfunktioner eller fejlstillinger i kroppen, der har øget risikoen for en skade.

Overbelastningsskader

Overbelastningsskader opstår, når du overstiger vævets belastningsevne. Disse skader opstår ofte snigende, over lang tid, eller når belastningsniveauet øges pludseligt

Kroniske løbeskader

Din skade kan betragtes som kronisk, hvis den har varet i flere måneder uden bedring, eller hvis samme skade altid opstår med det samme, du begynder at løbe igen. Dette er et indikation på, at din krop slet ikke er i stand til at hele området på baggrund af større dysfunktioner i ét eller flere af de systemer, der sørger for heling af din krop.

Skoindlæg

Kan løbesko med specialstøtte og skoindlæg være til hjælp?

Formålet med skoindlæg er at korrigere fejlstillinger mellem foden og underbenet. Hvis indersiden af foden vender nedad, såkaldt overproneret fod (platfod), kan man overveje sko som har optimeret svangstøtte. Ved skoindlæg øges taktil stimulering til fod.

Skoindlæg kan korrigeres efter din fod, for at opnå bedre støtte og afvikling i hele løbefasen, landing, standfase og afsæt.

Læs mere om Formthotics indlægssåler her.

Den mest anvendte sål til løbesko er formthotics medic – original medium dual

Hyppige årsager til løbeskader:

  • Knæsmerter
  • Løberknæ
  • Springerknæ
  • Skinnebensbetændelse
  • Rygsmerter
  • Ankelsmerter/ankel­forstuvninger
  • Iskias/piriformissyndromet
  • Hofte- og lyskesmerter
  • Hælspore (fascia plantaris)

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.