Tandproblemer

Vores tænder og bid er et vigtigt redskab i vores liv, der former vores evne til at tale, spise, tygge, smile og bide. Når disse funktioner bliver forstyrret af smerte eller dysfunktion, kan det få store konsekvenser for dagligdag og livskvalitet.

Fysioterapeutisk undersøgelse af tænder og bid

Første gang vil fysioterapeuten bede dig beskrive symptomerne, hvornår de opstod, og om der er udløsende faktorer eller tidligere behandlinger, der kan være relevante.

Efter at have indsamlet relevante oplysninger fra dig, udfører fysioterapeuten en grundig klinisk undersøgelse, der omfatter en vurdering af ansigtet, kæben, nakken og skuldrene. Formålet er at identificere eventuelle abnormiteter, asymmetrier eller muskelspændinger, der kan påvirke bidfunktionen.

Dernæst vil fysioterapeuten undersøge selve biddet, altså hvordan det ser ud når du åbner og lukker munden, og hvordan tænderne passer sammen. Fysioterapeuten vil vurdere om der er problemer med bidfunktionen, såsom overbid, underbid eller skæv bid.

Dernæst vil fysioterapeuten vil undersøge musklerne i ansigt, hals og skuldre for at identificere spændinger, ømhed eller triggerpunkter, der kan påvirke bidfunktionen.
Hvis kæbeledsdysfunktion er en mistanke, vil fysioterapeuten evaluere kæbeleddets funktion ved at vurdere bevægelighed, stabilitet og smidighed. Eventuelle begrænsninger, knaselyde eller dysfunktion vil blive noteret.

Fysioterapeutisk behandling af tænder og bid

Efter at have fastlagt årsagen til tandproblemer og bidfunktionsforstyrrelser kan fysioterapeuten udvikle en individuel behandlingsplan. Ofte vil man begynde med smertelindring, da kæben og munden er et særligt ubehageligt sted at have smerter. Smertelindringen kan bestå i fx akupunktur, massage eller behandling med vores K-laser.

Dernæst vil fysioterapeuten – ud fra undersøgelsesfundene – behandle opspændt muskulatur, dysfunktionelle led og evt. helkropsproblemstillinger. Formentlig vil der også være nogle øvelser du vil have gavn af at lave, så du selv kan gøre noget for at mindske symptomerne. Da stress ofte forværrer tandproblemer, kan det også være relevant at kigge på afstressende vejrtrækningsøvelser eller mindfulness.

Hvis vi vurderer, at der er behov for tandlægebehandling, så samarbejder vi med bidspecialister og kan henvise til kompetent behandling dér. Ofte vil der da også være behov for manuel behandling af kæben imens man gennemgår behandling som bideskinne, tandretning, botox i kindmusklerne etc, fordi ændringer i tændernes stilling også påvirker kæbens biomekanik kraftigt, hvilket kan medføre midlertidig forværring. Denne forværring kan ofte holdes nede af fysioterapeutisk kæbebehandling.
Hos KompletFysio er det især Nicklas, Lasse, Anne og Emma som arbejder med tænder, kæbe og bid.

Det kan være voldsomt generende at have problemer med bid, tænder eller kæbe, og hvis smerterne har varet i mere end et par uger, er det sjældent at de går i sig selv igen uden behandling.

Fysioterapi kan gøre meget for biddet. Vi har på klinikken mange års erfaring med behandling af kæbe- og bidproblematikker, og tandlæger over hele Sjælland anbefaler os, når deres patienter har brug for fysioterapeutisk behandling af bidfunktionen.

Book en tid idag for at høre hvad vi kan gøre for dig.

Fremragende
På basis af 65 anmeldelser
Yvonne Mørck
6. November, 2023
Jeg har haft ortopædiske indlæg det meste af livet, som har fungeret mere eller mindre godt. Ingen behandlere har dog noteret, at jeg har deforme tæer, således at min trædeflade er mindre end normalt. Det fik jeg konstateret hos en kompetent fysioterapeut hos Kompletfysio, som også fik tilpasset et særligt indlæg, Formthotics, til mine fødder. Det har gjort, at jeg nu kan gå længere end før uden smerter, og at jeg bedre kan holde balancen. Råd og vejledning af dygtige fagfolk er afgørende for den individuelle tilpasning af Formthotics indlæg. Yvonne Mørck (67 år)
Susanne Rosenild
14. Oktober, 2023
Emma Bjørn har hjulpet mig super professionelt gennem et udfordrende forløb med smerter. Hun ser på hele kroppen og den aktuelle situation jeg er i. Hun har en meget skarp og faglig vurdering og konkret behandling af det som skal til Hun kan se og mærke sig frem til hvor problemerne er. Gennem dialog om hverdagsforhold har jeg fået konkrete og realistiske råd og øvelser til at tage fat på. Og det hjælper! Uforbeholden anbefaling herfra!
iara hansen
5. Oktober, 2023
As the name says it is a complete physiotherapist and sports treatment towards rehabilitation. I was treated by the Physiotherapist Adam, very professional, careful, and mindful of providing information, and exercises for my specific needs. Back and full body treatment for complexes pain it is effective on his treatment. I can say that every day I felt better after each treatment. I highly recommend the place, the Physiotherapist works towards your full recovery and pain relief with confidence. After going to many places I can safely say this one is effective. About the place, Personnel are very polite and the premises are charming, extremely clean and cozy.
Stine
3. Oktober, 2023
Jeg har gået til Annes gravid- og efterfødselshold med begge mine børn og kan varmt anbefale det. Det har været med til både at minimere gener og styrke kroppen samtidig med at holdene er hyggelige at gå på.
Raffaella Di Molfetta
30. August, 2023
Very positive experience kompletFysio physiotherapy center is well organised, with equipment and machinery capable of responding to the various needs of patients. The availability and empathy of ADAMA and staff made my therapeutic journey light and almost fun, despite some inevitable pain. On the other hand, that was exactly what had brought me there!! 🙂 I really recommend Adam 🙂 !! Thanks again
Sarah Borrell
18. August, 2023
Dejlig behandling og kæmpe fremskridt med min skulder. Jeg fik nogle gode øvelser som jeg kan bruge på længere sigt.
Mette Matthiesen
10. August, 2023
Jeg har gået på Lineas ankelhold og kan kun anbefale det. Linea leverer med sin positive og energiske tilgang virkelig god træning 😊
Nanna Nielsen
9. August, 2023
Meget imødekommende og professionelt personale på stedet, som er meget kompentente. Jeg har haft en rigtig god oplevelse med KompletFysio v. Lasse, hvor jeg følte mig set, og der blev taget godt hånd om mit problem.
Lotte Spanggaard
7. August, 2023
KompletFysio er den bedste fysioterapeut/fysioterapi, som jeg nogensinde har oplevet. Jeg bliver altid behandlet af Lasse (igennem 5 år), som er en af ejerne. Men har også modtaget behandling af andre. Alle er super professionelle, vidende inden for både deres specialer, men også generel fysioterapi. Der er også adgang til at få lindrende massage og akupunktør behandlinger. Jeg er kæmpe fan. Alle - men især Lasse - har hjulpet mig helt utroligt. Kan give klinikken mine allerbedste anbefalinger.
Josefine Minor Christensen
4. August, 2023
Jeg har gået hos Lasse fra KompletFysio i snart 6 år on/off, og jeg er aldrig gået derfra uden en mærkbar forbedret forskel. Lasse har særlig hjulpet med mine ryg/lænde problemer, og hans kompetente og lyttende væsen er en fornøjelse.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.