Tandproblemer

Vores tænder og bid er et vigtigt redskab i vores liv, der former vores evne til at tale, spise, tygge, smile og bide. Når disse funktioner bliver forstyrret af smerte eller dysfunktion, kan det få store konsekvenser for dagligdag og livskvalitet.

Fysioterapeutisk undersøgelse af tænder og bid

Første gang vil fysioterapeuten bede dig beskrive symptomerne, hvornår de opstod, og om der er udløsende faktorer eller tidligere behandlinger, der kan være relevante.

Efter at have indsamlet relevante oplysninger fra dig, udfører fysioterapeuten en grundig klinisk undersøgelse, der omfatter en vurdering af ansigtet, kæben, nakken og skuldrene. Formålet er at identificere eventuelle abnormiteter, asymmetrier eller muskelspændinger, der kan påvirke bidfunktionen.

Dernæst vil fysioterapeuten undersøge selve biddet, altså hvordan det ser ud når du åbner og lukker munden, og hvordan tænderne passer sammen. Fysioterapeuten vil vurdere om der er problemer med bidfunktionen, såsom overbid, underbid eller skæv bid.

Dernæst vil fysioterapeuten vil undersøge musklerne i ansigt, hals og skuldre for at identificere spændinger, ømhed eller triggerpunkter, der kan påvirke bidfunktionen.
Hvis kæbeledsdysfunktion er en mistanke, vil fysioterapeuten evaluere kæbeleddets funktion ved at vurdere bevægelighed, stabilitet og smidighed. Eventuelle begrænsninger, knaselyde eller dysfunktion vil blive noteret.

Fysioterapeutisk behandling af tænder og bid

Efter at have fastlagt årsagen til tandproblemer og bidfunktionsforstyrrelser kan fysioterapeuten udvikle en individuel behandlingsplan. Ofte vil man begynde med smertelindring, da kæben og munden er et særligt ubehageligt sted at have smerter. Smertelindringen kan bestå i fx akupunktur, massage eller behandling med vores K-laser.

Dernæst vil fysioterapeuten – ud fra undersøgelsesfundene – behandle opspændt muskulatur, dysfunktionelle led og evt. helkropsproblemstillinger. Formentlig vil der også være nogle øvelser du vil have gavn af at lave, så du selv kan gøre noget for at mindske symptomerne. Da stress ofte forværrer tandproblemer, kan det også være relevant at kigge på afstressende vejrtrækningsøvelser eller mindfulness.

Hvis vi vurderer, at der er behov for tandlægebehandling, så samarbejder vi med bidspecialister og kan henvise til kompetent behandling dér. Ofte vil der da også være behov for manuel behandling af kæben imens man gennemgår behandling som bideskinne, tandretning, botox i kindmusklerne etc, fordi ændringer i tændernes stilling også påvirker kæbens biomekanik kraftigt, hvilket kan medføre midlertidig forværring. Denne forværring kan ofte holdes nede af fysioterapeutisk kæbebehandling.
Hos KompletFysio er det især Nicklas, Mikkel, Rasmus, Adam, Anne og Emma som arbejder med tænder, kæbe og bid.

Det kan være voldsomt generende at have problemer med bid, tænder eller kæbe, og hvis smerterne har varet i mere end et par uger, er det sjældent at de går i sig selv igen uden behandling.

Fysioterapi kan gøre meget for biddet. Vi har på klinikken mange års erfaring med behandling af kæbe- og bidproblematikker, og tandlæger over hele Sjælland anbefaler os, når deres patienter har brug for fysioterapeutisk behandling af bidfunktionen.

Book en tid idag for at høre hvad vi kan gøre for dig.

Fremragende
På basis af 91 anmeldelser
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. 🙂
Mathias Ørum
28. April, 2024
Jeg var et smut forbi Rasmus Frederiksen hos KompletFysio med et ankel problem. Behagelig oplevelse gennem hele behandlingsforløbet, sørger for at du forstår din situation og hvad der kommer til at ske fremadrettet! Professionel tilgang og venlig. Jeg kan varmt anbefale Rasmus!
Joanna Lopacinska
25. April, 2024
Det var rart at få professionel hjælp fra Nicklas
Taus Edwards
17. April, 2024
Professionel og kompetente behandlere der virkelig forstår sig på ens problem. Klinikken er hyggelig og sammen med personalet danner det en kanon atmosfærer. Efter 4 intense behandlinger hos Adem er min ryg igen god
Gert Reykdalh
8. April, 2024
Hyggelig klinik, professionel behandling, og det lykkedes da min terapeut, Adam, at få bugt med mine smerter. Yderst tilfreds !
Rikke Emilia Klok Sander
4. April, 2024
Jeg er kommet hos først KuhreFysio og senere KompletFysio under og efter graviditet. Under graviditet har jeg modtaget behandling af svære bækkensmerter, hvilket løbende har øget mit funktionsniveau og lindret betragteligt. Til første behandling ankom jeg krummet sammen i smerte og tudende, hvilket allerede blev tryllet MEGET bedre efter én time. Kæmpe anbefaling af Anne og Pia, hvis du har graviditetsgener. Til behandling af respirationsgener, astma og længerevarende hoste er jeg kommet hos Emma. Hun får også min varmeste anbefaling. Alle er de yderst kompetente, initiativrige og meget, meget behagelige. Jeg har til enhver tid følt mig respekteret og taget alvorligt, hvilket ellers kan være en udfordring, især med graviditetsrelaterede skader og smerter. Stuhr 5-tal fra mig
Sascha Thoning
25. Marts, 2024
Pia Grønhøj er både dygtig, lydhør, hyggelig og tålmodig. Stor anbefaling herfra.
Chris Poole
23. Marts, 2024
Emma er en meget dygtig fysioterapeut. Hun har hjulpet mig med nogle problemer der bl.a. stammer fra mange års arbejde som fløjtenist. Hun fandt meget hurtigt hvor og hvordan at problemerne kunne forbedres. Hun kan anbefales til alle, men især til musikere der oplever gener når de spiller.
Jeanette Broe
11. Marts, 2024
Virkelig kompetente fys - uanset hvem jeg har været i forløb med. Fordi de alle har forskellige specialer er der altid en der kan det man har brug for! Kommer aldrig til at gå andre steder igen.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.