Pia Sherman Grønhøj

Vejrtrækning, Bækken og ryg, Gravide, Efterfødsel, Pilates, Dynamisk stabilitet, Langvarige problemstillinger

Jeg forsøger at se det hele menneske, for kroppen er en helhed.

Pia Sherman Grønhøj

Fysioterapeut og fysiopilatesinstruktør

Pia er en meget erfaren fysioterapeut, med mange års erfaring i specialiseret fysioterapeutisk behandling og træning. Pia har en særlig interesse for nakke-, ryg-, bækken- og skulderproblematikker, og arbejder også med dysfunktionel respiration. Derudover er hun en af vores gravid- og efterfødselsfysioterapeuter, og har videreuddannet sig særligt i træning af gravide og kvinder der har født for nyligt.

Pia bruger god tid på undersøgelse, og observerer grundigt efter fingerpeg i den måde du bevæger dig på, eller måden dit væv føles på. Det fortæller hende, hvad vej I skal gå i din behandling, og Pia er særligt dygtig til komplekse eller langvarige tilstande, hvor det har været svært at finde en behandling der virker, eller hvor anden behandling måske har været for voldsom.

Når Pia behandler, benytter hun sig af en bred vifte af manuelle teknikker, tape, laser og akupunktur i hendes behandling. Men Pia tillægger også relevant, målrettet træning stor værdi, og benytter sig også i høj grad af træning og viden om fasciesystemet og vejrtrækning.

Pia er desuden uddannet fysiopilates instruktør. Fysiopilates tager udgangspunkt i den for mange velkendte pilates træning, men er endnu mere målrettet den enkeltes behov – og har fokus på ikke blot styrke, smidighed og velvære, men også på afbalancering af kroppens ressourcer, på træning som middel mod forskellige lidelser, og på træning som er funderet i den fysioterapeutiske viden.

Både i fysiopilates og i Pias fysioterapi er der stor fokus på kropsholdning, sammenhænge i kroppen, vejrtrækning. Pia ser både i helheden, men kan også arbejde ganske blidt, og bruge lige nøjagtig den mængde energi der er nødvendig for en given bevægelse, til at adressere bestemte muskler og bindevæv.

Hvorfor blev du fysioterapeut?

“Jeg sætter stor pris på kontakten til det enkelte menneske, og dét at kunne hjælpe gør arbejdet som fysioterapeut meget meningsfuldt for mig. Jeg forsøger at se det hele menneske, for kroppen er en helhed – man kan ikke ændre én ting i kroppen, uden at det til en vis grad vil påvirke resten.

Vores sindstilstand afspejler sig i vores kropsholdning og bevægestrategier. En ændring af fodens stilling ændrer knæets og hoftens position, der kan påvirke bækkenets stilling – så der kompenseres i ryggen, skuldre og/eller nakke, for at øjnene er horisontale. Og dét at det er så komplekst, det synes jeg bare er rigtig spændende.”

Hvad drømmer du om at dygtiggøre dig yderligere i?

“Menneskekroppen er kompleks og der bliver ved med at være ting der er spændende at fordybe sig i og blive klogere på. Jeg vil gerne fordybe mig endnu mere i det jeg arbejder meget med, men også blive bedre til det jeg ikke arbejder så meget med. Der er altid noget man kan lære mere om.”

Hvad laver du, når du ikke lige er på job?

“Jeg er uddannet fra Aalborg, men har arbejdet på forskellige klinikker på Sjælland siden 2008. Når jeg ikke er på job, bruger jeg megen tid med min familie. Jeg er gift med Michael, vi har to børn – en dreng på 7 år og en pige på snart 9 år.”

Pias kurser og efteruddannelse

– Muskuloskeletal Terapi, 3 niveauer
– Muscle Energy Technique, 3 niveauer
– Myofascial release
– Kursus i Graviditet og post partum samt bindevæv v. Jens Gram.
– Foredrag om fascie og intensive Tension TherapyTM-grunkursus, af Emil Schuldt-Jensen. Fasciewebinarer med førende – fascieforskere, fokus på bækkenbund og ryg
– Videreuddannelse i pilates, herunder træning af gravide

Pias kurser og efteruddannelse

– Bevæg dig stærk, funktionel træning med fokus på Rectus Diastase og Bækkenbund. Fysiopilates instruktør-uddannelse
– Spinning Babies
– Anatomy Trains in Motion
– Anatomy Slings in Motion 1-3 (muskel-bindevævskæder der løber gennem hele kroppen).
– Dymanisk stabilitet for lænd, nakke, skuldre og underekstremitet.
– Okklusionstræning
– Skulder kursus v. Mogens Dam
– Kinesio Taping kursus niveau 1-3
– Triggerpunkt akupunktur

Pias hold

Pia har desuden flere træningshold, både for gravid, efterfødsel og fysiopilates. Kontakt Pia for mere information, eller læs mere om vores holdtræning her.

Kontaktoplysninger

Du kan booke en tid hos Pia via vores online booking. Du kan også vælge at kontakte hende direkte på telefon (+45) 51 90 25 09 eller på mail pia@kompletfysio.dk.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.