Sportsfysioterapi

Hos vores sportsfysioterapeuter handler det ikke blot om at behandle symptomerne, men også at finde og behandle årsagen til smerterne, så du er bedre sikret i fremtiden i din sport.

Sportsfysioterapi – hjælp til skader eller bedre performance

En sportsskade kan betyde enten lang tids udelukkelse, eller at man ikke kan dyrke den sport man elsker. Sætter man ikke hurtigt ind, risikerer man, at forløbet bliver længere og mere smertefuldt end det havde behøvet at være, og man kan endda opnå et dårligere slutresultat. Derfor er det vigtigt hurtigt at få kvalificeret hjælp til at vurdere og behandle skaden. Det vil næsten altid være nødvendigt med træning for at vende tilbage til sporten, og også her er det vigtigt med hjælp, så man kan gå frem på den rette måde og undgå tilbagefald.

Ud over hjælp til sportsskader kan du hos vores sportsfysioterapeuter desuden få vejledning, hvis du ønsker at forbedre din sportspræstation. Det kunne f.eks. være, at du har en drøm om at nå en anden startgruppe i løb. Her kan vores sportsfysioterapeuter ud fra en individuel vurdering udarbejde en plan for, hvordan du kan arbejde hen mod dit mål.

Er du i tvivl om, hvorvidt vi kan hjælpe lige præcis dig med din skade eller mål? Så kontakt vores dygtige sportsfysioterapeuter.

Fremragende
På basis af 104 anmeldelser
frederik-emil dahm-rasmussen
15. Juli, 2024
Andreas fra komplet fysio har behandlet mange af mine skader. Jeg har altid oplevet en god behandling samt kvalificeret og seriøs genoptræningsforløb, der har fået skader til at gå væk. Kæmpe anbefaling af komplet teamet herfra
Joséphine Helena
1. Juli, 2024
At træne med fysioterapeut Anne Felskov på efterfødselshold er den bedste gave, man kan give sig selv som nybagt mor. Man træner med 3 andre i et aflukket rum, hvor babyerne kan tumle rundt, hvis de vågner fra lur, og på en måde, så man langsomt bygger på gang for gang, hvilket er super skånsomt for kroppen. Min veninde og jeg var så glade for det, at vi også købte plads på fortsætterholdet. Kan varmt anbefales.
Amalie Thorgaard
1. Juli, 2024
Jeg kan varmt anbefale efterfødseltræning hos Anne Felskov. Man er kun fire på et hold, det giver mulighed for fokus på den enkelte. Derudover får man mange gode øvelser, der også kan laves hjemme. Det fungerer også rigtig fint at have baby med, og Anne er sød til at aktivere babyer, så man kan få trænet. Jeg kommer igen på min næste barsel! :)
Allan Hansen
25. Juni, 2024
Adam hos KompletFysio er en utrolig dygtig fysioterapeut. Fra første besøg følte jeg mig godt taget imod og i gode hænder. Adam lytter til sine patienter og tilpasser behandlingen efter ens behov. Hans behandlinger har hjulpet mig meget, og de øvelser, han har anbefalet, har gjort en stor forskel i min hverdag. Jeg kan varmt anbefale Adam.
Ole Bjørn Andersen
18. Juni, 2024
Jeg har fået og får behandling af Nicklas. Det er en meget kompetent behandling, som har nedsat antallet af dage med spændingshovedpine. Jeg kan kun anbefale KompletFysio.
Claus Rasmussen
9. Juni, 2024
Blev opereret for en overrevet akillessene i oktober 23. Var til to konsultationer i slutningen af januar 24, og derefter på et "ankelhold" en gang om ugen frem til slutningen af april 24. Fik rigtig god vejledning og træning, samt gode råd til hjemmetræning. Kunne i slutningen af april gå 15 km uden problemer. Behandlingen var meget kompetent og der var en behagelig stemning.
Luis Grau
14. Maj, 2024
After becoming a father, the back gets surely compromised… I had a Great massage and service by Andreas, will definitely visit again.
Sebastian Billstrøm
13. Maj, 2024
Jeg har været hos Nicklas i snart et års tid og han har hjulpet mig igennem mange skader. Han kan virkelig anbefales og han er klart den bedste fys jeg har haft, by far.
Andreas Norup
28. April, 2024
Jeg kan stærkt anbefale Rasmus Frederiksen. Rasmus hjalp mig videre med mit løberknæ med nye øvelser, massage og laserbehandling. Lyttende og professionel.
Mathilde Holberg
28. April, 2024
Jeg havde et forløb hos Rasmus, til er længere forløb ang. mit knæ. Det var en super god individuel tilrettelagt behandling, jeg var yderst tilfreds, og kommer helt klart igen, hvis der skulle opstå noget andet. :)

Behandling af sportsskader hos en sportsfysioterapeut

Inden for sportsfysioterapi taler man typisk om 2 underkategorier af sportsskader – overload og over-use. Overload-skader er skader, hvor en belastning har oversteget vævets kapacitet, sådan at der er sket skade på vævet. Det kunne f.eks. være en korsbåndsskade, hvor korsbåndet er revet over. Overuse-skader derimod om, at vævet er blevet udsat for en belastning som var for stor over længere tid, og her er der ofte ikke vævsskade, men derimod kraftig irritation. Ser man på både overload- og overuse-skader, så findes der rigtig mange forskellige typer sportsskader.

Typiske skader vi behandler som sportsfysioterapeuter

1. Knæskader

Knæskader kan dække over alle typer skader og smertetilstande i knæ. Skaderne kan opstå akut i en situation hvor vævet udsættes for mere pres end det kan klare, og der derfor sker vævsskade. Det er fx tilfældet ved korsbåndsskader, ledbåndsskader eller meniskskader i knæet. Men skaden kan også komme snigende, som vi fx ser med løberknæ eller springerknæ. Her er det senernes hæfte på knæet som bliver irriteret, og begynder at gøre ondt. Og sidst, men ikke mindst, kan der også være tale om muskelgener i nogle af de muskler som sidder tæt på knæleddet.

2. Løbeskader

Løbeskader er en meget almindelig skade, som hvert år rammer tusindvis af løbere. Skaderne kan variere fra fx løberknæ, hvor den store sene på knæets yderside bliver overbelastet gennem længere tid, og til sidst bliver så irriteret at dens hæfte begynder at gøre ondt. Men det kan også være ubalance i muskelarbejdet under løb, eller udfordringer med ankel, bækken, knæ eller hofte. Over tid vil ubalancen medføre, at nogle muskler arbejder uforholdsmæssigt meget i løb, eller at nogle senehæfter oplever øget træk under løb og impact. 

3. Korsbåndsskader

Korsbåndsskader er skader på de helt særlige ledbånd, som ligger dybt inde i knæet og sørger for, at lårbensknoglen og underbensknoglen ikke kan glide for meget i forhold til hinanden. Korsbåndene er udsat for skader, fordi de – hvis man rammer hårdt på knæet i den helt rigtige kombination af bevægelser – egentlig ikke kan tåle så mange kilos træk. Derfor oplever vi, at de kan gå helt over, hvis de udsættes for for stor belastning. Vi ser det især i kontaktsport som fodbold, rugby, håndbold og kampsport. 

4. Fibersprægning

En fibersprængning er en skade hvor hele eller dele af en muskel rives over. De fleste af vores muskler er heldigvis både meget stærke og ret elastiske, men hvis muskler udsættes for et hurtigt, hårdt træk, så kan trækket overstige musklens evne, og så går nogle af muskelfibrene over. Fibersprængninger er utrolig almindelige, netop også fordi de kan være helt små med meget få overrevne fibre, så man er i tvivl om det faktisk kun er en forstrækning. Men man kan også være så uheldig, at det er hele musklen som bliver revet midt over.  

5. Forstuvning

En forstuvning er nok den aller mest almindelige sportsskade der findes. Langt de flest af os har prøvet at vrikke om på anklen, og have ondt i den i en kortere eller længere periode bagefter. En forstuvning er et hurtigt og hårdt træk i ligamenterne, som medfører mikroskade på ligamenterne. Kroppen vil straks reagere med inflammation, som er kroppens helingsrespons, og det er pga. inflammationen at vi får ondt. En forstuvning kan være mild, hvor symptomerne lægger sig efter et par dage, eller den kan være langvarig, så det tager uger eller måneder.

6. Lyskeskade

Lyskeskader kan dække over en lang række tilstande, men fælles er, at det vigtigste symptom er smerter i lysken. Lysken er området fra midt på låret til lige over bækkenet, og vi har mange forskellige muskler i området som kan drille. En forstrækning af fx den store hoftebøjermuskel, psoas, er ofte forklaringen på lyskesmerter. Men også i inderlåret ligger der flere muskler, som hæfter på bunden af bækkenet og kan give smerter i lysken. Disse muskler er særligt udsat i fodbold. Og endelig, så ligger hofteleddet også i lysken og er i sjældne tilfælde årsagen til lyskeskaden.

Tilskud

Du kan spare op til 133 kr.- ved første behandling og 88 kr.- på de efterfølgende behandlinger*.

Priser på sportsmassage

Sports- eller elitesportsfysioterapi førstekonsultation (60 min)650,-
Kort behandling (30 min)320,-
Mellemlang behandling (45 min)475,-
Lang behandling (60 min)640,-
Undersøgelse, test, udarbejdelse af træningsprogram (60 min)650,-
Restest og opfølgning (30 min)320,-
Holdtræning
1 gang om ugen i 8 uger
1.600,-
Specialiseret genoptræningsforløb
(60 min førstekons + 6x30 min)
2570,-
UdeblivelseAlmindelig pris

Book nu

Får du en skade, så er behandling ofte af afgørende betydning for, hvor hurtigt du kan komme igang med din sport igen, og hvor godt slutresultatet bliver.

Hos os bliver du undersøgt og vurderet grundigt ved første konsultation af specialiserede sportsfysioterapeuter, så vi kan diagnosticere dig præcist og med det samme iværksætte den relevante behandling. Vi skræddersyr altid vores behandling efter præcis dig, din krop og din sport, og vi har sportsfysioterapeuter der er specialiseret inden for en bred vifte af skadestyper. Vi tilbyder desuden test, genoptræningsforløb og forebyggende træningsprogrammer, hvis man ønsker at sikre sig mod fremtidige skader.

Hos KompletFysio står vores team af sportsfysioterapeuter klar. Book en tid idag, eller kontakt os hvis du har spørgsmål.

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Forebyggelse af skader

Har man nogensinde haft en skade, eller været tæt på nogen med en skade, så ved man hvor frustrerende og langvarigt det kan blive. Derfor ser vi flere og flere atleter og sportsudøvere, som går op i forebyggelse af skader. Man kan komme langt med at indbygge forebyggelse i fx sin opvarmning, og på sigt kan man spare både frustrationer, smerte og tid ved at skabe et godt fundament for træningen. 

I professionelle sportsklubber spiller forebyggelse en stor rolle, og i Danmark har vi været foregangsland ift. forskning i, hvordan træning af haserne kan være med til at forebygge korsbåndsskader i fodboldspillere. 

Når man taler forebyggelse, er det vigtigt, at indsatsen er målrettet ens svageste sider. Det er derfor en rigtig god ide at få en sportsfysioterapeut ind over, til en grundig undersøgelse og til at lave et evt. træningsprogram sammen med dig. Med din viden og forståelse af din egen krops styrker og svagheder, og sportsfysioterapeutens erfaring og biomekaniske viden, kan I sammen skræddersy en indsats der beskytter dig bedst muligt mod skader af alle slags som f.eks. tennisalbue. 

Ønsker du en vurdering ved en sportsfysioterapeut? Så er det bare at bestille tid via vores hjemmeside. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Sportsmassage

Hvis du ikke føler at der er behov for udredning eller en grundigere vurdering og plan, så tilbyder vi også sportsmassage. Sportsmassage er relevant for dig der ønsker en hurtigere restitution, eller at komme i dybden med spændinger.

 

Sportsmassage adskiller sig fra andre massagetyper ved at gå dybere i vævet, og fokusere på specifikke sportsrelaterede muskelgrupper.

 

Ved sportsmassage tages der godt fat i problemet, og de mekaniske bevægelser af vævet medfører en række gavnlige fysiologiske forandringer, som kan ses på både smerteniveau og restitutionstid. Massagens mekaniske påvirkning af vævet medfører en række fysiologiske forandringer, som er gavnlige både hvis man kæmper med en skade eller hvis man ønsker hurtigere restitution.

Når man masserer er en af de største gevinster netop en øget blodforsyning til det masserede område, som sørger for at der kommer en større mængde næringsstoffer frem til skaden.

Ønsker du at give et gavekort til nogen du kender, på enten et sportsfysioterapiforløb, en enkelt konsultation eller en sportsmassage? Så har du muligheden her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du sidder med et spørgsmål om sport, træning, forebyggelse, øvelser, behandling mv. Men måske kan du finde svar på dine spørgsmål herunder?

Hvad er sportsfysioterapi?

Sportsfysioterapi er en undergren af fysioterapi. Klassisk fysioterapi har fokus på hele kroppen, og beskæftiger sig med alt fra børn til ældre og kronisk syge. Fokus her er, at genoprette den bedst mulige funktion af hele kroppen, så man får det godt og kan nyde sit liv. 

Sportsfysioterapi er anderledes, fordi sportsfysioterpi dykker ned i den niche, der handler om – ja, sport. Det kan både være introduktion til sport, det kan være træning og vejledning i opvarmning og forebyggelse, og så er det skadesforebyggelse. Men det er også at nørde grænserne af den menneskelige krops formåen – hvor langt kan en given biologi komme i sin sportsgren? Kan der bankes minutter af sluttiden på et marathon, eller kan man bænke flere kg? Sportsfysioterapeuten er ekspert i at hjælpe kroppen til at blive endnu bedre. “Citius, altius, fortius” – hurtigere, højere, stærkere, som OL’s slogan lyder.

Men sportfysioterapi handler om al slags sport. Du kan derfor også have brug for en sportsfysioterapeut hvis du er hygge-løber, men har fået ondt et sted, eller hvis du har fået ondt i fx en skulder. 

Hvilke skader behandler en sportsfysioterapeut?

Da en sportsfysioterapeut er en almindelig fysioterapeut, kan han eller hun behandle alle de skader som en almindelig fysioterapeut kan behandle. Men sportfysioterapeuter har særlig viden inden for sportsskader, og i særdeleshed inden for de mere avancerede sportsskader. 

Herunder kan du læse mere om hvilke skader en sportsfysioterapeut kan behandle. Listen er ikke udtømmende, så selvom din skade ikke står på, kan fysioterapeuten godt behandle den alligevel. Du kan klikke på den enkelte skade for at læse mere om den.

  • Achillesseneruptur
  • Ankelskader og -smerter
  • Skinnebenssmerter
  • Knæsmerter
  • Springerknæ
  • Løberknæ
  • Meniskskader
  • Korsbåndsskader
  • Fibersprænging
  • Lyskeskader
  • Iskias/piriformissyndrom
  • Rygsmerter
  • Skuldersmerter og -skader
  • Albuesmerter
  • Håndledssmerter
  • Akutte skader
  • Overbelastningsskader

En sportsfysioterapeuts hverdag

Hverdagen som sportsfysioterapeut går ofte med

  • Behandling og genoptræning efter achillesseneruptur
  • Test og retest før sæsonstart af fx fodboldspillere
  • Undersøgelse og behandling af fibersprængninger
  • Tilrettelæggelse af træningsprogrammer målrettet alle typer sport
  • Hjælp til løbeopstart, eller til at komme videre i distance, tempo eller stigning på løbeturen
  • Hjælp til valg af løbesko eller andet udstyr
  • Udvikling af programmer til vintertræning i sæsonsportsgrene som fx fodbold
  • Akut skadesvurdering og -behandling
  • Behandling og genoptræning af korsbånds- eller menisksskader
  • Behandling af overbelastningsskader
  • Vurdering og behandling af multiligamentskader
  • Undersøgelse, tilrettelæggelse af genoptræning og behandling af skader efter operation, eller forberedelse til operation
  • Okklusionstræning

Hvad laver en sportsfysioterapeut?

En sportfysioterapeuts opgaver kan spænde vidt, helt fra sportsmassage til skadesvurdering, testning og retestning, rådgivning, trænerarbejde og almindelig fysioterapi. En sportsfysioterapeut er en almindelig fysioterapeut, som har gennemgået videreuddannelse og kurser for at blive dygtig inden for sit felt. De kan derfor godt varetage helt almindelige fysioterapiopgaver, men brænder særligt for alt hvad der er sportsrelateret. Og det gælder både eliteatleten, hende der vil løbe en ironman næste år, eller ham der gerne vil igang med at løbe, men ikke ved hvordan man gør. En sportsfysioterapeut er klar til at hjælpe med alle typer opgaver, som handler om træning, bevægelse eller sport. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en fibersprængning, eller om du booke sportsfysioterapi eller måske sportsmassage? Så skriv direkte til vores sportsfysioterapeuter her.

Mød vores sportsfysioterapeuter

Mød Andreas

Andreasfri

Andreas har mange års erfaring som sportsfys og dyrker selv kampsport. Andreas bruger meget tid på at holde sig opdateret inden for den nyeste viden, og ser alle typer sportsskader og -problematikker, både som sportsfysioterapeut og sportsmassør. 

 

Du kan læse mere om Andreas her.

Mød Rasmus

Image

Rasmus brænder for fodbold og arbejder sideløbende med arbejdet på klinikken som Head of medical for Fremad Amager. Rasmus har tidligere arbejdet for Brøndby Masterclass, og har bred erfaring inden for behandling og træning af fodboldspillere, hvor sportsmassage også var en af de hyppige opgaver.

Du kan læse mere om Rasmus her.

Lad os hjælpe med din skade!

Kontaktoplysninger

Du kan ringe på (+45) 30 48 07 85 alle hverdage mellem 09 – 15.

Du kan også kontakte os via mail på kontakt@kompletfysio.dk.

Vores adresse

Sindshvilevej 15, 2000 Frederiksberg

Åbningstider

Mandag – Torsdag: 07:00 – 20:00
Fredag: 07:00 – 17:30

Sociale medier

I vores klinik på Frederiksberg, står vi hos KompletFysio altid klar til at hjælpe dig, uanset om du ønsker hjælp med en skade, forbyggelse af skade eller hjælp til bedre performance i din sport.

I sidste ende kan sportsfysioterapi spille en central rolle i både sportspræstation og rehabilitering. Behandling, K-laserterapi, målrettet træning og sportsmassage kan hjælpe med at holde musklerne i topform, reducere risikoen for skader og fremme en sund og aktiv livsstil. 

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.