Hovedpine

De fleste danskere har på et eller andet tidspunkt oplevet at have hovedpine. Ca. 8 ud af 10 personer har oplevet at have hovedpine i løbet af det sidste år, og flere oplever at have hovedpine en eller flere gange om ugen. Hovedpine kan både være en sygdom eller symptom på en anden sygdom.

Typiske former for hovedpine og årsag

Hovedpine opleves forskelligt fra person til person, og både hovedpinens placering og symptomer kan være varierende.

Hovedpinen kan være placeret i tindingen, bag øjnene, i panden eller i baghovedet.
For nogen varer hovedpinen kun i nogle minutter eller timer, hvor andre kan døje med længerevarende hovedpine.

Der findes to store grupper af hovedpine. Spændingshovedpine og migræne.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige form hovedpine. Hovedpinen kan forekomme i perioder eller optræde så ofte at det påvirker ens livskvalitet.

Den mest typiske årsag til spændingshovedpine er ømme og spændte nakkemuskler. Dette kan være forårsaget af forkert arbejdsstilling, forkert holdning eller fejlbelastning.  Derudover kan manglende søvn og stress være årsag til spændingshovedpine.

Hovedpine kan bl.a. udløse træthed, kvalme, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Migræne

Migræne er typisk en kraftigere og længerevarende hovedpine end spændingshovedpine. Migræne kan vare alt fra et par timer til et par dage.

Symptomer på migræne er typisk smerte og en dunkende fornemmelse i hovedet. Nogle oplever synsforstyrrelse, tinnitus, koncentrationsbesvær, lys- og lydoverfølsomhed og/eller kvalme og opkastninger. Hovedpinen kan forværres af fysisk aktivitet, og de fleste har bare brug for at ligge stille i et mørkt lokale.

Denne type hovedpine kan være ret invaliderende for mange patienter, da de ikke er i stand til at varetage deres arbejde eller udføre dagligdags aktiviteter.

Graviditetshovedpine

Mange kvinder vil igennem deres graviditet opleve spændingshovedpine. Faktorer som stress, ømme og spændte nakkemuskler, væskemangel, væske i kroppen og manglende søvn kan være årsag til hovedpine. Derudover kan den pludselig stigning af hormoner i starten af graviditeten udløse hovedpine. Svangerskabsforgiftning kan også være en udløsende faktor for hovedpine idet hurtig vægtstigning og hævelser og vand i kroppen kan påvirke den indre balance i kroppen.

Flere kvinder oplever færre migræneanfald i løbet af deres graviditet. Det antages at de mere stabile hormonniveauer er årsag til dette.

Påvirkende faktorer for hovedpine

  • Længerevarende stress
  • Manglende Søvn
  • Ergonomisk ukorrekt arbejdsstilling
  • Væskemangel
  • Uregelmæssige måltider.

Vi kan hjælpe dig med din hovedpine i form af fysioterapi, hvor der vil ligges fokus på manuel behandling af nakke – og halsmuskler og udstrækning. Derudover kan vi hjælpe med arbejdsstilling og holdningskorrektion.

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.