Graviditet

Mange kvinder vil ofte blive ramt af komplikationer igennem deres graviditet. De mest almindelige gener er morgenkvalme, træthed, hovedpine, væske i kroppen og bækkensmerter. Generne kan for nogle kvinder være så store at det forhindrer dem i at varetage deres arbejde og dagligdagsopgaver.

Komplikationer under graviditet

Bækkenløsning

Bækkenløsning er påvirkning af bækken leddene i en sådan grad, at kvinden føler, at bækkenet ikke er stabilt – det føles løst – heraf navnet bækkenløsning. Der optræder smerter, som er særligt fremtrædende under belastning.
Bækkenet er sammensat af 3 knogler. To hofteben og et korsben. De er tilsammen forbundet af 3 led. Ved bækkenløsning vil der være smerte fra alle tre led.
Bækkenløsning opstår oftest i det sidste tremester, hvor leddene i kroppen er smidiggjort af hormonet relaxin. Nogle kvinder kan opleve det tidligere.
Bækkenløsning kan være hæmmende for mange kvinder. Nogle kan ikke klare at holde deres arbejde, løfte noget eller bare gå ti skridt da alt gør ondt eller føles løst.

Bækkensmerter

Bækkensmerter under graviditeten generer mange gravide i en periode eller igennem hele graviditeten. For nogle kan smerterne være så invaliderende at de bliver del – eller fuldtidssygemeldt og har svært ved at fuldføre almindelig små dagligdags opgaver.
Bækkenet belastes under hele graviditeten pga. vægtøgning og ændret kropsholdning i takt med at maven vokser. Derudover sker der under graviditeten en ”blødgøring” af alle led og ledbånd pga. hormonelle påvirkninger. Dette er en proces der sker igennem hele graviditeten, så bækkenet kan blive større og mere eftergivelig under fødslen.
Spændte lårmuskler, baldemuskler og lyskemuskler kan medføre til bækkensmerter da øget spænding kan føre til nedsat bevægelighed i leddene.
Typisk er smerterne placeret tværs over lænden, eller mest i den ene side grundet låst bækken.
Ved bækkensmerter har man ofte kun ondt i et led.

Væske i kroppen og graviditet

Væske i kroppen er en meget almindelig graviditetsgene for de fleste kvinder. Væske i kroppen er oftest værst om sommeren eller i slutningen af graviditeten. Nogle vil opleve genen tidligere.
Væske i kroppen skyldes stigende hormonniveauer og øget væskeudtrængning gennem væggen i blodårerne.

En øget mængde af hormonet progesteron giver ineffektive veneklapper og reducerer tilbagestrømningen af blod til hjertet og kan give væske i kroppen. Væske i kroppen er oftest værst i underben, fødder og tæer, og i hænder og fingrene.

Væskeophobning tidligt i graviditeten er en god ide at få tjekket hos egen læge. Væske i koppen kan også være et tegn på svangerskabsforgiftning, men derudover vil du også have symptomer som hovedpine, synsforstyrrelser, kvalme og mavesmerter. Du vil derudover have forhøjet blodtyrk og protein i urinen.

Graviditetshovedpine

Mange kvinder vil igennem deres graviditet opleve spændingshovedpine. Faktorer som stress, ømme og spændte nakke muskler og væskemangel, væske i kroppen, manglende søvn kan være årsag til hovedpine. Derudover kan den pludselig stigning af hormoner i starten af graviditeten udløse hovedpine. Svangerskabsforgiftning kan også være en udløsende faktor for hovedpine idet hurtig vægtstigning og hævelser og vand i kroppen kan påvirke den indre balance i kroppen.

Flere kvinder oplever færre migræneanfald i løbet af deres graviditet. Det antages at mere stabile hormonniveauer er årsag til dette.

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.