Severs Hæle

Smerter i hælen, også kaldet Severs syndrom er en vækstrelateret sportsskade, hyppigst forekommende hos børn og unge mellem 9-14 år.

Severs Hæl

Ved smerter i hælen, er det er først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvorfor der er smerter i hælen. Særligt i overgangen melle 14-16 år, kan der både være tale om irritation i slimsækken, inflammation i vækstzonen i hælknoglen og overbelastning af achillesenen. Hvis smerterne siden under hælen fremad mod tæerne, kan der også være tale om låst midtfod eller overbelastet svangsene.

Severs hæl er en inflamatorisk tilstand ved vækstzonen på hælknoglen calcaneus. Tilstanden skyldes stres på knoglen og udløses oftes i forbindelse med overaktivitet og gentagne mikrotraumer. Det kan være øget træningsdosering eller hop og landing på hårdt underalg, eller generelt træning på hårdere underlag. Smerter i hælens vækszone medfører smerter, der især opstår ved sportsaktiviteter. Direkte tryk mod området er smertefuldt.

Forløb uden behandling

Smertene vil oftest svinde gradvis, og brænde ud efter 6-18 måneder, i takt med at knoglens vækstzone udvokser færdig.

Behandling

Flere med Severs syndrom, smerter i hælen, oplever vi god effekt med behandling af K-laser i kombination med øvelser.

Vigtigste keypoint er ikke ro, men aflastning / træningsdosering! Når vi får et overblik over din hverdag og træning, hjælper vi dig med at dosere sin træning.

For at aflaste hælknogle har flere spillere og sportsudøvere glæde af en gel-hælcup der ligges i skoen for at stødabsorberer. En formthotics-sål med øget støtte kan også aflaste hælen.

Det siger vores kunder

Der er bare ikke noget bedre
end at starte weekenden med en
god omgang effektiv fysioterapi.

Tak for al jeres hjælp.

– Nina Lind
3. september 2019

Jeg er blevet behandlet af Linea for problemer med min ene skulder. Linea er meget dygtig og jeg følte jeg var i gode hænder fra første minut. Efter en række behandlinger og mange hjemmeøvelser senere er min skulder nu blevet normal igen. Så behandlingen var helt klart været en succes.

– Anders Thrane Michelsen
12. maj 2019

Imødekommende og super dygtigt personale. Jeg har gået hos Anne siden februar grundet graviditet og hun har hjulpet mig igennem smerter så jeg kan nyde min graviditet alligevel.

KompletFysio får min varmeste anbefaling.

– Henriette Skaarup
29. maj 2018

Studierabat

Er du studerende? Så tilbyder vi 10% rabat på mange af vores behandlinger.

Hos KompletFysio er du altid i sikre hænder

KompletFysio er din engagerede fysioterapiklinik i såvel skadeshåndtering, vejledning, forebyggelse og behandling. Vi er et team der besidder forskellige kompetencer, indenfor flere områder af vores fag.